Magazin > Bizarno
60 ogledov

Vsak dan bo seksal z drugim

Mischa Badasyan Profimedias
Ruski umetnik se je lotil posebnega eksperimenta, s katerim želi dokazati, da seks brez obveznosti ne izpolnjuje.

Mischa Badasyan je 26-letni umetnik, ki bo zavoljo umetnosti vsak dan seksal z drugo osebo. Eksperiment bo trajal 365 dni. Projekt je poimenoval Rešite zmenek in z njim želi raziskati povezave med osamljenostjo in zmenki za eno noč, še posebej v primeru gejevske kulture. Navdih je našel v lastni preteklosti, iz časa, ko je živel v Glasgowu. "Počutil sem se slabo, ves čas sem jokal. Po takšnih srečanjih sem vedno žalosten," je opisal svoje izkušnje s seksom za eno noč. 

Badasyan je že pripravljen na začetek projekta. Opravil je testiranje za vse spolno prenosljive bolezni, dobil pa si je celo sponzorja - proizvajalca kondomov. Edina ovira na njegovi poti pred septembrskim začetkom so kandidati. Zasedena ima le prvi in zadnji zmenek, ostalih 363 zmenkov je še prostih. Išče jih preko strani in aplikacij, kjer posamezniki iščejo partnerje za eno noč. 

Kot dokaz, da je z nekom preživel noč, bo od vsakega partnerja vzel en predmet, ki bo nato postal del instalacije. Pri njegovih podvigih ga bo spremljal tudi snemalec, saj želi svoj projekt v obliki dokumentarca deliti z javnostjo. 

Badasyan je pripravljen na kritike, ki se bodo usule nanj. "Ne zanikam, da je malce egoistično. Gre za umetnost performanca in umetniki performansa bi morali vedno podirati meje svojega telesa in performansa." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.