Slovenija
21 ogledov

"Vsak dan ima manj legitimnosti"

Erjavec in Pusićeva na Otočcu Željko Lukunić/PIXSELL
Bartuškova o Janševem umiku Erjavca: Bila sem zelo presenečena in razočarana ob tem, kar dela predsednik vlade.

"Odvzem pooblastil ministru za zunanje zadeve pri reševanju vprašanja LB je neodgovorno dejanje predsednika vlade, ki ima vsak dan manj legitimnosti," meni  predsedujoča Pozitivni Sloveniji Alenka Bratušek. Obsodila je odločitev premierja Janeza Janše o umiku Karla Erjavca iz pogajanj  hrvaških varčevalcih LB: "Erjavec je zadeve v zvezi z LB in Hrvaško pripeljal praktično do konca, kar bi moralo biti v interesu Slovenije. Vendar to pri predsedniku vlade ni prioriteta. Zaradi notranje političnih težav je očitno pripravljen postaviti na kocko vse. Tudi državo."

Očitala mu je še, da od sestanka pri predsedniku države Borutu Pahorju ni minil niti en dan, ko je že kršil dogovor.

Spoštovali bodo tistega, ki bo prišel

Danes je hrvaški predsednik Ivo Josipović ocenil, da je stvar Slovenije, kdo se bo pogajal na naši strani. Hrvaškega bo vsakega sprejela s spoštovanjem, je dejal v izjavi za javnost. Napoved srečanja med premierjema pa je ocenil za pozitivno. Prepričan je tudi, da bo slovenski parlament pravočasno ratificiral hrvaško pristopno pogodbo k Evropski uniji.

Tudi Pusićeva si ne beli glave

Tudi hrvaška zunanja ministrica je prepričana, da umik Erjavca ne bo imel vsebinskega vpliva na pogajanja o varčevalcih Ljubljanske banke in da je to posledica slovenskih notranjepolitičnih razmer.

Komentarjev 43
  • privat 07:51 19.februar 2013.

    edino prav je...z sosedi poštimati račune!! Vse drugo je samo stopnjevanje bede..Bravo Erjavec,samo ne bojo ti pustili..

  • Oxxo 13:19 17.februar 2013.

    @Scott - Kje hraniš svoj železni križec... za zvestobo do groba... ?

  • mirko 12:51 17.februar 2013.

    Če izbiraš med večjo in manjšo neumno vlado, bo normalen človek izbral manj neumno. Torej imamo v tem primeru slovenci le srečo. Kako bi se " strokovnjaki " iz Jankovičeve stranke uskladili z g. Šušteršičem okrog koncepta reševanje gospodarske ...prikaži večke situacije ? To je isto, kot da bi opice peljal na ekskurzijo na ekonomski inštitut in jim razlagat o tržnem gospodarstvu.