Šport
57 ogledov

Vsak peti bo testiran

doping laboratorij EPA
Od 10.500 športnikov, ki bodo nastopili v Riu, jih bo testirano več kot petina.

Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru bodo opravili 4500 urinskih in 1000 krvnih testov dopinga, je povedal predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomas Bach. Po njegovih besedah bodo testiranja opravili pri okrog 2200 športnicah in športnikih.

Mednarodno športno razsodišče (Cas) bo med olimpijskimi igrami v Riu odprlo tudi dve začasni pisarni, kjer bodo obravnavali primere pritožb športnikov med igrami po hitrem postopku. Prvič doslej bodo obravnavali tudi primere, povezane z dopingom. Športniki se bodo lahko pritožili v začasnih izpostavah Casa v Riu, primeri pa se bodo nato, če bo potrebno, po končanih OI nadaljevali tudi v rednem postopku na sedežu razsodišča v Lozani.

Odločitve, ki zadevajo nastope športnikov na igrah, pa bodo dokončne že po hitri obravnavi na prizorišču iger. Prizadevali si bodo, da bodo primere reševali prednostno v 24 urah, pri čemer bodo upoštevali tudi urnik tekmovanj vpletenih športnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.