Šport > Košarka
5 ogledov

Vsak tvit Jamesa vreden 124 tisoč evrov

lebron james EPA
Vsaka črka, ki jo ameriški košarkar LeBron James napiše, je vredna skoraj 890 evrov.

Ameriška družba za promocijo prek družbenih omrežij Opendorse je ocenila, kateri športniki lahko zaslužijo največ s svojimi sporočili prek družbenega omrežja Twitter. Na vrhu lestvice je "kralj" košarke LeBron James, ki mu na družbenem omrežju sledi okoli 23 milijonov ljudi. Priljubljen košarkar lahko z enim tvitom zasluži kar 124 tisoč dolarjev. Vsaka črka oz. znak (sporočilo je lahko dolgo največ 140 znakov) je tako vreden skoraj 890 evrov.

Za igralcem Celeveland Cavaliersov sta se uvrstila še dva igralca košarke: Kevin Durant (59 tisoč evrov na tvit) in Kobe Bryant (38 tisoč evrov na tvit). "Gospod Denar" boksar Floyd Mayweather se je uvrstil na četrto mesto (31 tisoč evrov na tvit), peterico pa zaključuje košarkar Dwight Howard (okoli 30 tisoč evorv).

Povprečna cena za oglasno sporočilo prek družbenega omrežja Twitter je med 890 in 2200 evrov. Ni pa vsak športnik kupljiv. Tako naj bi James zavrnil že ponudbo za okoli milijon dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.