Magazin > Film & Glasba & TV
106 ogledov

"Vsaka je kdaj malo Vera"

Panika Promo
Panika. "Jaz sem imela takšne faze vse življenje," o Veri iz Panike pravi Desa Muck.

V Komuni je kinematografsko premiero skoraj pol leta po projekciji na Festivalu slovenskega filma končno doživela črna komedija Panika, ki jo je režiserka Barbara Zemljič posnela po istoimenski knjižni uspešnici Dese Muck iz leta 2003. Ta se je Vere včeraj spomnila tudi sama.
"Vera je še živa in jih v resničnem svetu nikoli ne zmanjka. Saj morajo biti. Vsaka od nas je bila kdaj malo Vera. Vera zagotovo ni mrtva, ampak vrača udarec," je na vprašanje, koliko je Vera zanjo živa po več kot desetletju, odgovorila Muckova in se spomnila časa, v katerem je nastajal roman, ki je te dni doživel tudi ponatis: "Jaz sem imela takšne faze vse življenje. Takšne zgodbe, kakršna je tu, sicer ne, raznih nesrečnih zaljubljenosti in dram pa je bilo zelo veliko. Zdaj tega občutka, da bom sama kar umrla, ni več in me hvala bogu zanimajo druge stvari."

Nadaljevanja ne bo

Nadaljevanja romana kljub uspehu Panike in skoraj zagotovljenemu uspehu filma, ki bo najprej na ogled v Komuni, nato pa prihaja še na spored drugih kinematografov, Muckova ne vidi, slabo pa se spominja celo Panike.

Ji je pa spomin zato vsaj delno osvežil film, ki je po njenem mnenju precej življenjski in izpade bolj realistično kot knjiga: "Je gledljiv, zabaven, ima ritem, tempo, kar me je presenetilo, glede na to, da je slovenski, pa zelo dobro igrajo," ga je opisala Muckova, ki je nastopila tudi v eni od scen: "Janja (Majzelj, op. a.) in Barbara sta bili čisto 'hin', kaj bom rekla, jaz pa sem se imela fajn, se zabavala in režala. Saj nisem eden od tistih avtorjev, ki prežijo na to, če se kakšen njihov stavek izpusti ali narobe interpretira. Ga moraš pa že zelo biksati z mojim besedilom, da se zganem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.