Šport
20 ogledov

"Vsakič, ko zazvoni telefon..."

Philippe in Christine Bianchi EPA
Hudo poškodovani dirkač Marussie Jules Bianchi se ne bo vdal. Tako pravi njegov oče Philippe.

Petindvajsetletni francoski dirkač je na Veliki nagradi Japonske utrpel hude poškodbe glave, ko je trčil ob vozilo, ki je ob progi odstranjevalo dirkalnik Adriana Sutila

Philippe in Christine Bianchi | Avtor: EPA EPA
"Položaj je obupen. Vsakič, ko zazvoni telefon, vemo, da je to lahko klic iz bolnišnice v katerem nam bodo sporočili, da je Jules mrtev," je dejal dirkačev oče Philippe Bianchi in dodal: "Ne bo se vdal, v to sem prepričan."

V intervju za italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport je še dejal: "Pogovarjam se z njim. Vem, da me lahko sliši. Zdravniki so nam povedali, da gre že zdaj za čudež. Še nihče ni preživel tako resno nesrečo. Vendar se Jules ne bo vdal. Njegov trener Andrea pravi, da če je kdo, ki mu lahko uspe priti iz tega s pomočjo volje, je to Jules."

Ganjeni ob podpori dirkačev

Družina je po njegovih besedah ganjena ob podpori, ki so jo izkazali dirkači formule 1. Pred dirko za Veliko nagrado Rusije so se zbrali pred startno črto in z rokami sklenili "krog solidarnosti" za Julesa: "Še nikoli nisem videl česa podobnega. Bili smo presunjeni. Radi bi se zahvalili prav vsakemu dirkaču posebej. Mnogi so bili v stiku z nami, pisali so nam; Fernando Alonso, Jean-Eric Vergne, Felipe Massa so nam poslali spodbudna sporočila. Hamilton mi je poslal čudovito elektornsko sporočilo. Dejal je, da nam je na voljo za karkoli. Enako sta storila tudi Valentino Rossi in Marc Marquez iz MotoGP."

Ferrari Bianchi VN Rusije F1 | Avtor: EPA EPA
Dirkačev oče ob svojem ravnanju se sicer zgleduje po nesreči Michaela Schumacherja in poškodbi glave, ki jo je decembra utrpel ob smučanju. "Bil sem zelo žalosten, ko se je to zgodilo. Spraševal sem se, zakaj nam ne povedo več o tem, kako se počuti? A zdaj sem v enakem položaju in končno razumem. Vsi me sprašujejo o Julesu, a ničesar ne morem odgovoriti, ni odgovora. Njegovo stanje je zelo resno, a stabilno. Kakšen dan se zdi, da je bolje, drug dan, da je slabše. Zdravniki ne govorijo veliko. Poškodba je zelo huda, a ne vemo, kako se bo vse skupaj razvilo. Tudi pri Schumacherju je trajalo mesece, da je prišel izm kome. Predsednik Fie Jean Todt pravi, da upa na to, da bo Michael nekoč lahko živel normalno življenje. Upam, da bom to nekoč lahko dejal za Julesa."

"Lahko le čakamo"

Phillipe Bianchi je pogovor nato zaključil z besedami: "Vse skupaj je zelo težko. V enem tednu je bilo življenje te družine uničeno. Kaj počnemo tu? Živimo v nočni mori zelo daleč stran od doma. Ko se bo Julesu stanje izboljšalo, ga bomo morda lahko preselili na primer v Tokio in vse bo nekoliko lažje. A kdo ve, kdaj se bo to zgodilo, če se bo sploh zgodilo. Nimamo nobenih zagotvil, lahko le čakamo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.