Slovenija
51 ogledov

Vse glede Stožic še v zraku

Stadion Stožice in trgovski center www.larrysmith.it
Rok. Jutri se iztečeta polmilijonski bančni garanciji Grepa za dokončanje parka.

“Banke, članice sindikata, se glede vzpostavitve pogojev za dokončanje trgovskega centra Stožice še usklajujejo. Treba bo opraviti skrbni pregled glede stanja na projektu, na podlagi katerega se bodo banke odločile za način dokončanja in trženja projekta,” na vprašanje, ali bodo omogočili dokončanje centra v Stožicah, še vedno odgovarjajo v NLB. Tudi Uroš Ogrin, direktor Grepa, še ne ve, kdaj in kako se bodo banke odločile.

MOL čaka banke

Na to odločitev čakajo tudi na Mestni občini Ljubljana (MOL), ker sta le do jutri veljavni bančni garanciji Grepa za končanje zunanje ureditve Stožic v skupni vrednosti milijon evrov. Ali bo občina garanciji res unovčila, bo znano danes, saj obstaja možnost, da bi ju lahko banke podaljšale do 15. decembra. Če ju bodo, bodo do takrat počakali tudi na občini, je za Delo pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković. Dodal je, da zdaj banke izbirajo revizorja, ki bi še enkrat pogledal poslovanje Grepa in nato povedal, kako ta projekt dokončati.

Konzorcij bank je Grepu odobril 115 milijonov kreditov, a mu 15 milijonov ni izplačal. Te in novih 15 milijonov naj bi Grep potreboval za dokončanje centra, bankam pa bi nato ob 130 milijonih evrov kredita dolgoval še dodatnih 18 milijonov obresti, ki so se že nabrale, kar pomeni, da bi morale banke posojilo reprogramirati. Drugi scenarij je stečaj Grepa, ki ima že nekaj mesecev blokirane račune, banke upnice pa bi postale lastnice nedokončanega trgovskega centra.

Za park šest milijonov

Prav zaradi tega imajo na MOL težave, ker je bil na strehi trgovskega centra predviden park. Grep bi moral urediti tega, vadbeni center z nogometnimi igrišči, igrišče za odbojko na mivki, skejtpark, zunanji fitnes, tekališče in drugo. Samo streha in ureditev parka naj bi stali deset milijonov evrov. Janković si sicer želi, da bi bila okolica stadiona in dvorane končana do evropskega prvenstva v košarki septembra naslednje leto. Za to je MOL v osnutku proračuna za prihodnje leto že predvidela 750 tisoč evrov kotizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.