• Čet 7 do 20 °C
  • Pet 12 do 20 °C
  • Sob 10 do 21 °C
več na vreme.net

Štafeta

0 komentarjev

Vse kaže tudi na nastop Faka

Slovenski biatlonci so v štafeti osvojili 15. mesto. Zmagali so Norvežani pred Rusi in Nemci.

Ig. K. / Ruhpolding

 

Klemen Bauer je Slovenijo popeljal do osmega mesta, na koncu pa so bili Slovenci 15. (Foto: zurnal24)

Januarska turneja se nadaljuje v Ruhpoldingu na Bavarskem, v biatlonski Meki, peti postaji letošnje sezone svetovnega pokala, ki jo je odprla moška štafeta. Pod Senčno goro, kjer biatlonci vstopajo v drugo polovico sezone, se v karavano na petkovem sprintu po vsej verjetnosti vrača Jakov Fak, na današnji štafeti pa so za Slovenijo tekli Miha Dovžan, Klemen Bauer, Rok Tršan in Lenart Oblak.

Na tekmi je manjkalo kar nekaj velikih imen, najbolj zdesetkana pa je bila zagotovo Norveška reprezentanca v kateri sta manjkala brata Boe. To je bila druga moška štafeta v letošnji sezoni, prva je bila na Pokljuki, kjer je bila Slovenija 12. Lani so bili v Nemčiji Slovenci 16.

Norveška moška biatlonska štafeta (1:13:40,7/0+5) je slavila pred Rusi (+5,1/0+2), tretji pa so bili Nemci (+23,5/1+9). Slovenci so osvojili 15. mesto (+2:47,6/0+5). Slovenija je začela z Dovžanom, ki je predal na 16. mestu, Bauer je tekel v tempu vodilnih in predal na 8. mestu, tudi Tršan je zaključil na osmem mestu, nato pa je Oblak tekmo končal na 15. mestu.

"Z današnjo predstavo smo kar zadovoljni. Do konca tretje predaje smo bili minuto in pol za vodilnimi, kar mislim, da je zadovoljivo. Če bi imeli še Jakova Faka, bi bila deseterica realna. Oblak ni bil stoodstoten in končno mesto je realno, kljub temu, da bi bili ob njegovem boljšem stanju lahko v deseterici. Važno, da se tekma odteče tako kot je treba in uspe posameznikom narediti svoj maksimum ali se mu približati. To je tisto, kar najbolj pričakujemo," je tekmo ocenil glavni trener slovenskih biatloncev Tomaš Kos.

Glede petkovega nastopa Jakova Faka pa je dejal: "Imamo v načrtu, da bo skušal nastopiti. Zaenkrat vse kaže na to." V četrtek bo v Ruhpoldingu še ženska štafeta brez slovenske udeležbe, v petek in soboto sta na sporedu sprinta, ki jima sledita zasledovalni preizkušnji v nedeljo.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima