Slovenija
18 ogledov

Vse lepo o naših ministrih

Televizija in daljinec Boštjan Tacol
Mediji. Preverili smo vsebine nekaterih projektov, ki jih sofinancira ministrstvo. Prijavitelji. Obljubljajo nove zaposlitve, nasprotniki družinskega zakonika so proti stereotipom, podjetnik iz vrst SDS pa dela optimistične intervjuje z ministri.

Konec leta se izteka obdobje za porabo sredstev, ki so jih prejemniki dobili na razpisu za sofinanciranje programskih vsebin medijev ministrstva za kulturo.

Grafika | Avtor: Žurnal24grafika Žurnal24grafika

Iskreni.net o družini

Eno od meril za dodelitev točk je zagotavljanje rednega ter objektivnega in uravnoteženega predstavljanja političnega delovanja in stališč raznih organizacij in posameznikov, zlasti politične pozicije in opozicije, pa tudi kakovost izvirnost, komunikativnost in aktualnost avtorske obravnave. Deset od 90 točk je bilo mogoče dobiti tudi za “zagotavljanje večjega zaposlovanja ali sklepanja pogodbenih razmerij”.

V opisih projektov, ki so prejeli sredstva, smo med drugim našli takšne, ki so se do točk prebili tako, da pravijo, da so “aktualen, izviren, edinstven in edini” projekt (časopis Snežnik), pri Zavodu Iskreni.net, ki je bil uspešen pri prijavi projekta V srcu družine, pa so med drugim zapisali, da bodo s pomočjo projekta “skrbeli za uravnoteženost”, saj se o družini po njihovem mnenju pogosto poroča “površno, klišejsko, stereotipno in ideološko”. Spomnimo: Iskreni.net so bili ostri nasprotniki družinskega zakonika, nasprotujejo tudi uporabi kontracepcije, o rednem samozadovoljevanju pa pišejo kot o “razširjeni obliki zasvojenosti, ki prizadene tako verne kot neverne”. Osemdeset odstotkov vsebin, ki jih bodo sofinancirali s slabimi 12 tisočaki razpisnega denarja, bo poljudno-znanstvenih, so še zapisali.

Zaposlovalci

Pri Radiu Belvi, ki je prijavil (za radio Antena) oddajo Aktualno na Gorenjskem, so obljubili, da bodo “na novo zaposlovali in dopolnili svojo novinarsko in medijsko ekipo”. Na projektu sodeluje pet sodelavcev, dodatnega zaposlovanja za ta projekt pa ne predvidevajo, pa so nam povedali včeraj.

Zaposloval pa bo samostojni podjetnik Boris Tomašič, član SDS, ki bo s slabimi 24 tisočaki financiral sebe in oddajo Pogovor in pika, ki jo predvaja televizija Vaš kanal. V oddaji je v slabih dveh mesecih gostil kar 9 ministrov aktualne vlade, pa tudi 5 veleposlanikov. Oddaja pri sogovorniku “ne išče napak”, ga prikaže “kot človeka in ne kot odtujenega posameznika”, saj naj bi bilo v medijih preveč črnogledih novic. Tomašič nam je povedal, da je oddajo od začetka leta financiral sam, ker je upal na njeno uspešno trženje. Na vprašanje, ali bi oddajo producirali tudi ob morebitni menjavi oblasti, je zagotovil, da vsekakor. Sam namreč ne išče, kje je kaj narobe, kot to počno številni drugi novinarji, ampak išče rešitve.

Komentarjev 1
  • ljimonad 14:17 22.december 2012.

    spet so denarce dobili sam podporniki sds in velikega generala jj. potem pa bo ta veliki general na twiterju zapisal, da je nasprotovanje takšnemu razdeljevanju sredstev delo stricev iz ozadnja in levičarskih zombijev. ha ha ha