Svet
18 ogledov

"Vse palestinske matere bi morali ubiti"

Izrael vojaki EPA
Izraelska poslanka je vse Palestince označila za sovražnike Izraela, ki jih je treba ubiti. Z območja Gaze tudi danes poročajo o smrtnih žrtvah.

Znana izraelska političarka Ayelet Shaked je pozvala k pokolu palestinskih mater, ki rojevajo "male kače". "Morajo umreti in njihove hiše morajo uničiti, da ne bodo mogle več rojevati teroristov," je dejala Shakedova. "Vsi so naši sovražniki in njihova kri bi morala biti na naših rokah. To velja tudi za matere mrtvih teroristov." 

Njene besede so označili za poziv k genocidu. Turški premier Tayyip Erdogan je v odzivu na njene besede dejal, da se izraelska politika do Gaze ne razlikuje od Hitlerjeve mentalitete. "Izraelska ženska je rekla, da bi morali umoriti palestinske matere. In ona je članica izraelskega parlamenta. Kakšna je razlika med to mentaliteto in Hitlerjevo?" se je vprašal Erdogan. 

O premirju ne duha ne sluha

Na območju Gaze še naprej potekajo spopadi, prizadevanja za prekinitev ognja pa do sedaj niso padla na plodna tla. V Tel Aviv je danes prispel ameriški državni sekretar John Kerry, ki igra vlogo posrednika. V Ramali se bo sestal s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, nato pa v Tel Avivu še z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem. Obe strani je že prej pozval, naj sprejmejo egiptovski predlog, ki pa ga Hamas vztrajno zavrača. 

Generalni sekretar ZN Ban Ki Moon je vnovič posvaril, da čas ni na njihovi strani ter da je treba združiti moči in čim prej doseči premirje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.