Šport > Moto športi
23 ogledov

Vse se začenja z ničle

jorge lorenzo EPA
Jorge Lorenzo se je z zmago na dirki razreda motoGP za VN Češkem po številu točk v letošnji sezoni izenačil z Valentinom Rossijem.

Dvakratni svetovni prvak Jorge Lorenzo je prvič po letu 2013 prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima enako število točk kot njegov največji konkurent Valentino Rossi, a več zmag (5 > 2) od legendarnega italijanskega dirkača.

Prvenstvo najmočnejšega motociklističnega razreda se tako sedem dirk pred koncem začenja znova. ''Bil sem pod nekoliko večjim pritiskom, saj sem vedel, da je to moja priložnost, da pridobim nekaj točk v primerjavi z Valentinom. Prvenstvo začenjava z ničle, tako kot na prvi dirki. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,'' je povedal Lorenzo, ki je v Brnu za seboj pustil Marca Márquez na drugem in Rossija na tretjem mestu.

''Po treh dirkah sem zaostajal za 29 točk, nato sem zmagal štiri zapored, na zadnjih dveh pa sem nadoknadil še nekaj točk. Razlika je v tem, da je Valentino neverjetno konstanten, kar pomeni, da se bom moral uvrščati na stopničke, drugače se bo težko boriti z njim. Od tega trenutka dalje pa do zadnje dirke v Valencii je moj cilj, da se vedno uvrstim na stopničke. Da zmagam, ko se mi bo ponudila priložnost, in osvojim drugo ali tretje mesto, ko prvo ne bo mogoče. Verjamem,  da se bom tako lahko boril za naslov prvaka,'' je načrte za sklepni del sezone razkril španski drikač.

valentino rossi | Avtor: EPA EPA
Rossi in Lorenzo sta se za naslov prvaka zadnjič borila leta 2009, takrat pa se je končne zmage veselil Italijan. ''Najini vožnji sta zelo podobni. Oba sva zelo hitra v ovinkih. Na dirki dosegava konstante čase in ne delava napak. Morda zavira nekoliko močneje, saj uporablja nastavitve, ki mu omogočajo poznejše zaviranje, a jaz sem hitrejši v ovinkih. Odvisno je od dirkališča in najinega počutja,'' je vožnjo obeh primerjal Lorenzo.

Branilec naslova Márquez je dirko na Češkem končal na drugem mestu in ima v skupnem seštevku zdaj že 52 točk zaostanka za vodilnima dirkačema. ''Nisem pridobil točk le v primerjavi z Valentinom, temveč tudi z Marcom, ki je bil eden od favoritov za naslov. Zagotovo so se po tej dirki njegove možnoti nekoliko zmanjšale, saj ima na voljo eno dirko manj, da nadoknadi zaostanek. Prepričan sem, da se bo boril do konca, zato moramo paziti nanj,'' je sklenil Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.