Šport
19 ogledov

Vse težje za Dragića

goran dragić Profimedias
Ekipa Charlotte Hornets je v prvem krogu končnice severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Miami Heat z 89:85 in izidi v zmagah izenačila na 2:2

Slovenski reprezentant Goran Dragić je v prvi peterki Miamija dosegel 12 točk, po tri skoke in podaje, imel pa je tudi po pet izgubljenih žog in osebnih napak.

Kemba Walker najmanjši mož na igrišču, je za gostitelje zbral s 34 točkami, vendar z dokaj slabim metom, saj je za 13 zadetih poskusov porabil 28 žog. Bil pa je ključni mož v končnici, tako kot njegov soigralec Jeremy Lin (21 točk). Na zahodnem delu je ekipa Oklahoma City Thunder s 118:104 premagala Dallas Mavericks in slavila s 4:1 v zmagah. Košarkarji Portland Trail Blazers pa so ugnali Los Angeles Clippers z 98:84 in izidi v zmagah izenačili na 2:2.

Miami je na začetku tekme vodil že za 11 točk, nato pa so gostitelji v drugi četrtini povedli in v tretjem delu vodili že z 18 točkami naskoka. Miami je odgovoril z delnim izidom 17:1 in odtlej je bila tekma izenačena vse do zadnjih sekund. V zaključku se je izkazal Walker, ki je 11 zaporednih točk dosegel v odločilnem delu zadnje četrtine.

V Portlandu sta se poškodovala nosilca igre obeh moštev. Chris Paul si je v eni od obrambnih akcij zlomil dlančno kost, Blake Griffin pa si je obnovil poškodbo stegenske mišice. Najbolj učinkovita sta bila Al-Farouq Aminu z zanj rekordnimi 30 točkami in desetimi skoki in CJ McCollum z 19 točkami.

Kevin Durant (33) in Russell Westbrook (36) sta skupaj dosegla 69 točk za zmago Oklahome, ki se bo v drugem krogu pomerila s San Antoniom. Westbrook je za las zgrešil trojni dvojček, saj je ujel 12 skokov in imel devet podaj, Durant je imel še sedem skokov, Steven Adams pa je dodal 15 točk in 10 skokov. Na drugi strani je bil najučinkovitejši Nemec Dirk Nowitzki (24 točk).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.