Slovenija
36 ogledov

Vse več naročamo ponaredke

tablete
1/2
Carinska uprava RS
Slovenski cariniki so lani zadržali največ ponarejenega blaga v zadnjih letih. Njegova vrednost je skoraj 19 milijonov evrov.

Slovenski cariniki so v letu 2013 zadržali 198.340 kosov ponarejenega blaga, v ocenjeni vrednosti 18.924.304 evrov. Gre za najvišjo vsoto v zadnjih letih. Med ponaredki so tako vžigalniki, točne ure, obutev, igrače, pa tudi zdravila.

Največ ponaredkov odkrijejo cariniki v Izpostavi Luke Koper. Med odkritimi ponaredki je bilo največ vžigalnikov, ročnih ur, raznih dodatkov, obutve, ročnih torbic in igrač. Večina ponaredkov pride v zabojnikih z ladjami in prek pošte (Izpostava Pošta Ljubljana), največkrat iz Kitajske, Hongkonga, Singapurja in Indije. Blago, ki prispe v koprsko pristanišče, je večinoma namenjeno prejemnikom v drugih državah EU (Slovaška, Češka, Madžarska, Hrvaška, Avstrija) ter v Črni gori. Blago, ki ga zadržijo na pošti, pa je praviloma namenjeno prejemnikom v Sloveniji. Ti so izdelke naročili prek spleta.

Previdno pri nakupu zdravil!

V Izpostavi Pošta Ljubljana je bilo zadržanih tudi 3.618 kosov zdravil za zdravljenje erektilnih motenj, ki so večinoma prispela iz Indije. Carina pri nakupu prek spleta kupcem svetuje, naj bodo previdni. Naslovniki pošiljk s ponarejenimi zdravili so običajno fizične osebe, ki jih naročajo prek spleta, misleč, da gre za originale. Vendar pa imajo taka zdravila lahko dvomljive učinke ali učinkovin sploh ne vsebujejo, lahko pa so celo zdravju škodljiva. Nikjer namreč ni zagotovila, da zdravila vsebujejo sestavine, ki so navedene na embalaži.

Komentarjev 2
  • erikkk 21:02 14.marec 2014.

    Ko boste prodajali v lekarnah te tablete brez recepta bo tud trgovina s ponaredki končana... noben noče hodit k zdravniku ki pol naredi še cel halo z nekimi pregledi ... veliko moških je zaradi tega sram in se raje odločijo ...prikaži več za nakup izven zdravstva in kontrole.Tega noben noče in zato bo prodaja teh tablet še naprej cvetela..Sploh ne vidim zakaj se prodaja lekadol brez recepta ki je lahko enako nevaren kot viagra če je zaužiješ preveč... kaj pa ni nevarno če užiješ preveč...Ampak tako je zdravstvo dela s tega dobiček, zarto pa omejuje in kar lepo se sprijaznite s tem da bo trgovina z ponaredki gladko tekla naPREJ.

  • dragec 12:46 14.marec 2014.

    KAJ SI NORI,PA TO SO PONAREDKI VIJAGRE