Šport
14 ogledov

Vsega konec že v prvi četrtini

Gregor Hrovat, Sasu Salin Saša Despot
Ljubljanski košarkarji so v 7. kolu EuroCupa doživeli tretji poraz, drugi zapored odkar je klub zapustil center Mirza Begić. Himki je bil na domačem parketu boljši s 105:77.

Košarkarji Uniona Olimpije so bili na tekmi proti Himkiju brez pravih možnosti za presenečenje. Ob odsotnosti poškodovanih Luke Rupnika, Sasuja Salina, Dina Murića, Gregorja Hrovata, slednja sta bila na seznamu ekipe le zaradi tega, da so imeli zmaji sploh dovolj prijavljenih igralcev, in ob neurejenih dokumentih Jake Brodnika, so bili gostje nemočni že v prvi četrtini.

Korak z Rusi so Ljubljančani držali le dve minuti in pol (6:7), kasneje pa Himki hitro večal prednost. Prvih deset minut se je tako končalo s kar 36:14, ob polčasu pa so gostitelji zbrali že 63 točk. Izbranci Aleša Pipana so sicer drugo četrtino celo dobili z izidom 32:27. Ljubljanski strokovni štab je sicer že ob koncu 18. minute ostal tudi brez Marka Marinovića, ki je hitro dobil dve tehnični napaki. Pipan je na tekmi v igro sicer poslal  le sedem igralcev, po Marinovićevi izključitvi pa je imel na voljo le šesterico. Ob koncu tekme je sicer nekaj priložnosti dobil tudi Vasilije Vučetić

Ob dobri igri Halila Kanacevića in dveh trojkah Klemna Prepeliča so gostje v tretji četrtini znišali prednost domačih na 11 točk (69:58), a bližje niso prišli. Himki je znova zagospodaril na parketu in kasneje tekmo brez večjih težav pripeljal do konca.

EuroCup, skupina D, 7. kolo:

Himki : Union Olimpija  105:77 (36:14, 63:46, 83:61)
Popović 20, Rice 18; Prepelič 24, Kanacević 20 (13 skokov)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.