Svet
17 ogledov

Vseh trupel morda ne bodo identificirali

Reševalna akcija EPA
Indetifikacija žrtev nesreče letala družbe Germanwings v Francoskih Alpah bi lahko trajala štiri mesece, je povedal vodilni francoski strokovnjak s tega področja.

"Vse je seveda odvisno od najdenih delov teles, vendar projekt identifikacije bi lahko trajal od dva do štiri mesece," je povedal Francois Daoust, šef francoskega forenzičnega intštita. Dodal je, da je bolje "delati v ritmu znanosti, kot pa hiteti in tvegati napako pri identifikaciji".

Daoust je opozoril, da morda niti ne bo možno identificirati vseh 150 umrlih v nesreči; po lanskoletni nesreči letala Air Algerie v Maliju je njegov inštitut identificiral 115 od 116 žrtev. "Zadnje nismo mogli identificirati, saj nismo uspeli najti prav ničesar od njenih ostankov," je pojasnil.

Letalo družbe Germanwings je strmoglavilo z višje višine, kot letalo Air Algerie. "Zato ne moremo jamčiti svojcem vseh žrtev, da bomo vse našli."

PREBERITE ŠE:

- Pilot s sekiro oče dveh držav

- Dom kopilota Lubitza Google zameglil

Teden dni po tragični nesreči nemške družbe Germanwings v francoskih Alpah so preiskovalcem olajšali delo s postavitvijo nove ceste, po kateri so se danes peljali prvi tovornjaki. "Hitreje delamo, na priozorišču smo lahko dlje in odkrivamo več vzorcev dnevno," je povedal predstavnik francoske policije.

Doslej so izbrali več kot štiri tisoč kosov letala in trupel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.