Šport
58 ogledov

Vseskozi 100 prostovoljcev na skakalnici

Sport 10.01.12, maja vtic, skakalka, skoki, foto: sloski.si sloski.si
Konec tedna bo Ljubno ob Savinji petič prizorišče tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske.

Slovenke so v tej sezoni dobro nastopale in zbrale šest uvrstitev na oder za zmagovalke, kar je še dodatno vzpodbudilo delavce, ki so kljub slabim vremenskim napovedim odločeni, da tekmo - ta bo na prenovljeni skakalnici - izpeljejo.

Slaba vremenska napoved in pomanjkanje snega sta prirediteljem povzročala veliko skrbi, vendar so se ljubenski delavci že pred dnevi odločili, da bodo tekmo izpeljali. To so potrdili tudi na današnji novinarski konferenci, s čimer so si prislužili številne pohvale. "Preko 100 prostovoljcev v tem trenutku dela na skakalnici, tako je že kakšen mesec," pravi ljubenski župan Franjo Naraločnik, predsednik organizacijskega odbora tekme Rajko Pintar pa je dodal: "Pomembno je, da tekmo izpeljemo v teh nemogočih razmerah. Odstopanj od programa ne bo. Vse bomo storili za tekmo." Ob tem je dodal, da so do zdaj na skakalnico pripeljali že preko 1000 kubičnih metrov snega.

Ljubenska skakalnica bo tako znova gostila najboljše skakalke, ki pa bodo prvič nastopile na prenovljeni napravi. Ta jim bo omogočala daljše, predvsem pa varnejše in lepše skoke. Slovenke na domači tekmi še niso stale na zmagovalnih stopničkah, glavni trener Stane Baloh pa bo v Zgornji Savinjski dolini računal na Majo Vtič, Špelo Rogelj, Katjo Požun, Uršo Bogataj, Evo Logar, Anjo Javoršek in 15-letno debitantko v svetovnem pokalu Niko Križnar. Eme Klinec tokrat ne bo, saj bo tekmovala na olimpijskih igrah mladih v Lillehammerju.

"Odločitev, da gremo pri Emi postopno, je ostala. To zagovarjam. Vemo, da lahko doseže vrhunske rezultate. Prav je, da gre na MOI. Tudi na mladinsko svetovno prvenstvo gre. Pri dekletih je treba gledati na dolgi rok. Cilj nam mora biti olimpijada čez dve leti in pol," je položaj okrog Klinčeve pokomentiral Baloh, ki je nato nekaj besed namenil še prenovljeni skakalnici.

"Skakalnica je lepa. V živo je še nisem videl. Zgrajena je po modernih normah, ni več tako specifična. Mi kaj dosti tam nikoli nismo trenirali. Domač teren ti kljub temu da prednost. Tudi če pridemo na uradni trening ali kvalifikacije brez skoka, imamo prednost. To moramo izkoristiti."

Orlice so v tej sezoni konstantno v družbi najboljših, tudi na zmagovalnih stopničkah, zato je bilo precej vprašanj, ali bo katera od Slovenk tokrat prvič končala med prvo trojico na domači tekmi. "Zame ne bo razočaranja, če ne bo stopničk. Gledal bom dobre skoke. Želimo si stopničke, a o razočaranju ne bi govoril. Ker ga ne bo," je prepričan Baloh.

"Malo se čuti pritiska. Želja po dobrih rezultatih je. Športnik pa mora to odmisliti," so bile misli Vtičeve. Rogljeva je zadovoljna, da je viden napredek: "Skoki gredo samo navzgor. Na rezultatih se mogoče to še ne vidi."

V Ljubnem bodo skakalke prvič nastopile v petek, po uradnem treningu jih čakajo še kvalifikacije. V soboto bo začetek tekme ob 14. uri, tako kot tudi v nedeljo, ko bo še druga tekma za svetovni pokal, eno uro in 15 minut prej bodo kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.