Magazin > Odnosi in prosti čas
133 ogledov

Vsestranska mineralna voda

zdravo živilo Shutterstock
Mineralna voda je več kot le osvežujoča pijača.

Ste vedeli, da je mineralna voda odlično čistilo za posodo? Koristi pa tudi vaši koži. Preberite, kaj z njo še lahko naredite.

Mineralna voda za nežno polt
V mineralno vodo pomočite košček vate in si z njo dobro umijte obraz in dekolte. Že po nekaj minutah boste videti bolj spočiti.

Za čiščenje
Namesto kemičnih čistil lahko za čiščenje stvari iz jekla, kroma in porcelana uporabite mineralno vodo. Ogljikova kislina pomaga odstraniti umazanijo in bakterije. Čiščenje bo najbolj učinkovito, če boste uporabili krpo iz mikrovlaken. Po kuhanju pa se bodo s pomočjo mineralne vode svetili tudi vaši lonci. V še toplo posodo vlijte vodo in počakajte nekaj minut. Ostanke hrane boste odstranili brez večjega napora.

Zalivanje rož
Rože vam bodo za dozo mineralov hvaležne.

Mineralna voda za bolj okusne palačinke
Masi za palačinke dodajte nekaj mineralne vode (nekateri z mineralno vodo nadomestijo celo celotno količino mleka) in videli boste, da bodo vaše palačinke še boljše kot sicer.

Zaščita za lase
Klor v bazenih škodi lasem. Vaši lasje vam bodo po kopanju zelo hvaležni, če jih boste sprali z mineralno vodo.

Lajša želodčne težave
Natrijev hidrogenkarbonat lajša želodčne težave in spodbuja presnovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.