Magazin > Odnosi in prosti čas
547 ogledov

Vsestranska uporaba aluminijaste folije

alu folija Profimedias
Kako lahko še uporabite aluminijasto folijo.

1. Za odstranjevanje rje s tuša, pip in drugih površin. Iz folije naredite kroglico in z njo dobro podrgnite po zarjavelih površinah.

2. Nabrusite škarje. List folije večkrat prepognite in vanj večkrat zarežite. Škarje se bodo na ta način avtomatsko nabrusile …

3. Rešite se statične elektrike z oblačil. Iz folije oblikujte žogo v velikosti pesti in jo z oblačili položite v sušilni stroj (ali pralni stroj, ko je nastavljena funkcija sušenje). Žogico iz folije lahko večkrat uporabite.

4. Za ogrevanje prostora. Leseno ploščo ovijte s folijo in jo postavite za radiator. Plošča bo toploto vrnila v prostor, namesto da radiator greje zid in toplota uhaja ven.

5. Za čiščenje posode. Ali vaša gobica za umivanje posode ni kos umazaniji? V posodo nalijte toplo vodo in nekaj detergenta ter pustiti stati približno eno uro. Folijo zmečkajte v kroglo in z njo podrgnite posodo.

6. Za čiščenje žara. Ko se žar ohladi, rešetke namažite z belim kisom in počakajte nekaj minut, nato pa ostanke odstranite s kosom zmečkane folije.

7. Zaščitite pečico. Če veste, da boste pripravljali jed, ki bo umazala pečico, jo obložite s folijo. Po pečenju folijo odstranite.

8. Zaščitite otroško vzmetnico. Otroci v postelji pogosto jedo ali pijejo. Nesreča nikoli ne počiva, zato se lahko zelo hitro zgodi, da bodo po postelji polili sok in umazali tako posteljnino kot tudi vzmetnico. To lahko preprečite s folijo. Položite jo na posteljo, čez njo pa položite dve rjuhi, da je otrok ne bo čutil.

9. Naredite lij. Folijo večkrat prepognite, da bi jo "odebelili“ in iz nje naredite lij.

10. Peka. Imate težave s tem, da se mafini ali kolači preveč zapečejo po vrhu in dobijo okus po zažganem, čeprav še niso pečeni? Pokrijte jih s folijo in kolač bo enakomerno pečen.

Namesto, da kupujete modelčke za peko mafinov in podobnih slaščic, jih naredite kar sami. Pomembno je, da iz nekaj trakov aluminijaste folije naredite čvrst kalup in ga zaradi dodatne varnosti ne postavite na rešetko pečice temveč v dodatno posodo.

11. Nakit. Readers Digest piše, da v primeru čiščenja srebra folija deluje kot katalizator. V posodo postavite folijo, dodajte vodo in sol ter vanjo položite še jedilni pribor iz srebra. Pustite, da se namaka dve minuti, izperite s čisto vodo in obrišite. Srebrni pribor se bo bleščal kot nov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.