Šport
19 ogledov

Vsi klubi so dobili licenco

Burgić Kalcer Radomlje Olimpija Ljubljana Facebook
Vseh deset klubov je pridobilo licenco za nastop v 1. SNL, medtem ko je licenco za nastopanje v evropskih pokalih pridobilo sedem klubov,

Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2015/16 je pravočasno vložilo vseh deset klubov Prve lige Telekom Slovenije 2014/15, sedem klubov pa je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne licence Evropske nogometne zveze. Vlog za slednjo niso oddali pri Krki, Radomljah in Gorici.

Vloge je na prvi stopnji obravnavala komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je sodeloval licenčni oddelek NZS.

Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in Uefe za licenciranje nogometnih klubov, standarda Uefe, sklepov organov NZS in Uefe.

Odločila je, da je vseh deset klubov pridobilo licenco za 1. SNL, Celje, Domžale, Koper, Maribor, Olimpija, Rudar Velenje in Zavrč pa tudi Uefino licenco. Zavrč bi v primeru uvrstitve v evropska tekmovanja svoje tekme igral v mariborskem Ljudskem vrtu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.