Šport > Moto športi
24 ogledov

''Mercedes sekundo hitrejši od ostalih''

lewis hamilton vn avstralije melbourne EPA
Pred prvimi kvalifkacijami nove sezone formule 1 je v najboljšem položaju Mercedes, ki je po nekaterih pričevanjih kar sekundo hitrejši od vseh svojih konkurentov.

Lewis Hamilton (Mercedes) je bil najhitrejši na drugem prostem treningu pred sobotnimi kvalifikacijami v Melbournu, kjer se bo tradicionalno pričela nova sezona formule 1. Njegov moštveni kolega Nico Rosberg je na drugem mestu zaostal desetinko in pol, medtem ko je bil tretji Fernando Alonso (Ferrari) počasnejši za pol sekunde.

Prosti treningi so le redko pravi pokazatelj forme dirkačev in njihovih jeklenih konjičkov, nekdanji svetovni prvak Jenson Button (McLaren) pa je kljub temu prepričan, da so srebrni v veliki prednosti. ''Niti blizu nismo najhitrejšim,'' je povedal Button, ki je na drugem prostem treningu zabeležil peti čas. ''Mislim, da so na daljšo razdaljo vsi sekundo počasnejši od Mercedesa,'' je dodal Britanec.

Vettlu se je oddahnilo

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je po katastrofalnih predsezonskih testiranjih ponovno našel žarek upanja. ''Bilo je zelo dobro. Močno se mi je oddahnilo. Nobenen od naju ni imel težav, dirkalnik deluje in z ravnotežjem je bilo vse v redu. Petkovi časi nimajo kakšne posebne veljave, a bolje je biti pri vrhu, kot pa zadaj,'' je povedal nemški dirkač, ki je zabeležil četrti čas drugega treninga.

Ferrari čaka delo

Pri Ferrariju so pred začetkom kvalifikacij zaskrbljeni zaradi Kimija Räikkönena, ki je bil na drugem treningu sedem desetink počasnejši od Fernanda Alonsa. ''Poskrbeti moramo, da se bodo odpravile težave, ne samo pri Kimiju, in to zelo hitro, saj je konkurenca huda, časa pa malo. Težava ni v dirkaču, saj sem prepričan, da se bosta oba odrezala najbolje, kot znata, a čaka nas veliko dela,'' je povedal šef ekipe Stefano Domenicali.

Komentarjev 1
  • puksicd 09:07 15.marec 2014.

    "Vettlu se je oddahnilo" Pa dobro, no ... Kdo piše takšne neumnosti?