Šport > Košarka
26 ogledov

"Vsi si želimo tega uspeha"

Nika Barič Slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija KZS/Aljaž Močnik
Slovenske košarkarice se lahko prvič v zgodovini uvrstijo na evropsko prvenstvo.

Z morebitno jutrišnjo zmago bi si Slovenke zagotovile svojo prvo uvrstitev na ženski EuroBasket. Ovira na tej poti je reprezentanca Litve. "Naše tekmice prihajajo v spremenjeni zasedbi, a smo se nanje vseeno dobro pripravile. Vseeno pa je najpomembneje, da bomo me prave in da to našo željo pretvorimo v borbenost na parketu. Celotna reprezentanca si želi tega dosežka, tako da sem prepričana, da bomo jutri naredile vse za uresničitev našega cilja," pred morda zgodovinskim dvobojem razmišlja reprezentantka Nika Barič.

"Tako kot vedno, je tudi v tem kvalifikacijskem ciklusu vzdušje v moštvu odlično. Dekleta se dobro razumemo, dolga leta se že poznamo, delovna vnema pa je ponovno na izredno visokem nivoju. V teh dneh smo dobro trenirale, iz dneva v dan stopnjevale našo formo, tako da mislim, da bomo jutri optimalno pripravljene na tem obračunu z Litvo," je dejala 24-letna organizatorka igre, ki je na prvih dveh obračunih teh kvalifikacij odlično vodila igro slovenske reprezentance.

Srečanje se bo začelo ob 18. uri, vstopnine pa tudi tokrat ni. "Vse gledalce vabimo, da se na tribune dvorane Gimnazija Celje - Center podajo odeti v zeleno in tako sodelujejo pri pripravi dobre navijaške kulise. Se vidimo v Celju!" so pred dvobojem zapisali pri KZS.

Tudi igralke računajo na podporo navijačev. "Že na domači tekmi z Latvijo so naši navijači pripravili resnično dobro vzdušje, tokrat pa se vsa dekleta nadejamo, da nas čaka še boljša navijaška kulisa, saj je mogoče na pravzaprav vsakem koraku čutiti to pozitivno pričakovanje v javnosti," pravi Baričeva.

Z morebitno jutrišnjo zmago bi si Slovenke torej že lahko zagotovile svojo prvo uvrstitev na ženski EuroBasket. Ovira na tej poti pa je reprezentanca Litve, na katero je slovenski strokovni štab dekleta pripravil na najboljši možen način. "Naše tekmice prihajajo v spremenjeni zasedbi, a smo se nanje vseeno dobro pripravile. Vseeno pa je najpomembneje, da bomo me prave in da to našo željo pretvorimo v borbenost na parketu. Celotna reprezentanca si želi tega dosežka, tako da sem prepričana, da bomo jutri naredile vse za uresničitev našega cilja."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.