Slovenija
30 ogledov

Vstajniki opozarjajo: Nismo pozabili!

četrta vseslovenska ljudska vstaja protesti Saša Despot
Pred peto t. i. vseslovensko ljudsko vstajo 27. aprila bodo aktivisti v soboto protestirali pred UKC Ljubljana, pred Družbo za razvoj infrastrukture (DRI) in na železniški postaji.

V soboto začenjajo s protestno kampanjo, so aktivisti zapisali v sporočilu za javnost. Želijo namreč sporočiti, da niso pozabili "na številne velike in zgrešene korake politike, ki so izčrpali našo državo".

"Odločno se upiramo moralnemu, ekonomskemu in finančnemu uničevanju domovine! Predolgo smo namreč nemo in nemočni zrli v grobarje našega gospodarstva, socialne varnosti, pravnega reda in demokratičnih inštrumentov," pojasnjujejo.

Na sistemsko korupcijo in klientelizem, ki sta se razrasla pri infrastrukturnih projektih in v zdravstvu, bodo tako v soboto opozorili na ploščadi Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, s protestom pa bodo nadaljevali pred DRI in na glavni železniški postaji.

Le prva v nizu akcij

Po navedbah organizatorjev je to prva v nizu vstajniških akcij gibanja Vseslovenska ljudska vstaja, ki bodo potekale po vsej Sloveniji in s katerimi želijo sporočiti, da bodo vršili "nenehen pritisk na sedanje politike, da se končno začnejo obnašati odgovorno do svojih državljanov".

Za 27. april, na dan boja proti okupatorju, sicer skupina Kričač na družbenem omrežju Facebook napoveduje tudi peto t. i. vseslovensko ljudsko vstajo. Na četrti, ki je potekala 9. marca, se je v središču Ljubljane zbralo več kot 5000 ljudi, ki so s transparenti in vzkliki zahtevali korenite spremembe. Zahteve so strnili tudi v t. i. Pomladni deklaraciji, v procesu "vseslovenskega ljudskega sodišča" pa so za krive izropanja Slovenije razglasili tajkune, politike in druge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.