Šport > Zimski športi
17 ogledov

Vtičeva šesta, Rogljeva z daljavo dneva

maja vtič EPA
Slovenska smučarska skakalka Maja Vtič (87,5, 87 m/235,3 točke) je na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hinzenbachu osvojila šesto mesto.

Zmagala je Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (93, 91,5 m/251,4) pred Nemko Carino Vogt (89, 88 m/245,6) in Japonko Saro Takanaši (88, 89 m/236,0).

Tekma je postregla s pričakovanim razpletom. Vodilni tekmovalki sta bili na vrhu že po prvi seriji, Takanašijeva pa se jima je na zmagovalnem odru pridružila z odličnim drugim skokom in napredovala z osme na tretjo pozicijo. Omenjene tri tekmovalke vodijo tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer pa je olimpijska prvakinja Vogtova zdaj prehitela Japonko. Dvaindvajsetletna Nemka se je na drugo mesto prebila s petimi zaporednimi stopničkami na osmi letošnji tekmi svetovnega pokala.

Težki pogoji ponagajali Rogljevi

Za njimi je v skupnem seštevku Rogljeva, tokrat pa je bil en dober skok, v drugi seriji je prejela tretjo oceno, premalo za vidnejšo uvrstitev. Res je, da je imela slovenska tekmovalka v prvi seriji zelo slabe pogoje. Rogljeva za Takanašijevo zdaj zaostaja za 129 točk. Junakinja slovenskega tabora je bila tokrat Vtičeva, ki pa ni imela sreče s končnim razpletom, saj ji je do tretjega mesta zmanjkalo vsega 0,7 točke. V svetovnem pokalu je Vtičeva uvrščena na visoko osmo mesto.

"Z današnjo tekmo sem zadovoljna tudi zato, ker sem skoke tukaj izboljševala. Glede na prikazane skoke na treningu ne bi pričakovala, da bom uvrščena pri vrhu. Zaradi tega sem še bolj zadovoljna. Naredila sem dva enakovredna skoka," je po tekmi menila Vtičeva, ki je bila lani na tej postaji svetovneg apokala celo na stopničkah.

Iraschkova tretjič zapored

"Sanjsko je zmagati pred domačim občinstvom. Moram priznati, da sem z rumeno majico vodilne dobila dodatno energijo in skačem popolnoma sproščeno," je po tekmi dejala Iraschkova, ki je dosegla tretjo zaporedno zmago. Skakalnica v Hinzenbachu ji očitno zelo leži, saj je tukaj v petih nastopih osvojila tri prva in dve drugi mesti. Avstrijka, ki je sprva nameravala izpustiti tekmo v Ljubnem (14. in 15. februar), se bo zdaj zaradi boja za skupno zmago v svetovnem pokalu udeležila tudi slovenske postaje svetovnega pokala.

V nedeljo bo v Hinzenbachu še ena tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.