Šport > Nogomet
13 ogledov

Vučkić se vrača v reprezentanco

vučkić slovenska nogometna reprezentanca dres Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let bo začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bo leta 2015 na Češkem.

Mlada slovenska vrsta se bo na svoji prvi tekmi skupine 2 v sredo, 14. avgusta, v Velenju ob 20. uri pomerila z Estonijo.

Slovenija je v kvalifikacijski skupini 2, kjer se bo merila z reprezentancami Bolgarije, Rusije, Danske, Andore in Estonije.

Avgustovski termin, ki ga Evropska nogometna zveza Uefa sicer počasi ukinja, ni najprimernejši, a selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič kljub temu že nestrpno zre proti začetku novega cikla.

"Termin se bo v prihodnosti ukinil in ni najboljši, ampak to sedaj ni pomembno. Fantje, ki večinoma nastopajo po klubih v domačem prvenstvu, so že začeli nastope, vsi so v pogonu in dobro pripravljeni, edina izjema je Blaž Vrhovec. Ta naj bi po poškodbi začel trenirati z ekipo v ponedeljek. Nekaj igralcev je še na čakanju, po dolgem času pa bo z nami spet Haris Vučkić, ki je saniral poškodbo in je spet nared za največje napore," je povedal Kavčič.

Slovenci v zahtevni skupini

Druga kvalifikacijska skupina je zahtevna, ob imenih nasprotnikov pa se Kavčič tega zelo dobro zaveda. Prvi boji so že za reprezentancami, najbolje so kvalifikacije začeli Bolgari, ki so dvakrat premagali Andoro, z zmago nad Andorci pa so začeli tudi Rusi. Slovenijo 14. avgusta doma torej čaka Estonija, septembra pa kar dva derbija skupine, najprej 6. v gosteh z Rusijo, 10. pa doma z Dansko, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

"Sama skupina je zahtevna," pravi Kavčič, ki se zaveda, da je začetek pomemben za samozavest, ter da bi bilo ob dobrem začetku pred težkim gostovanjem v Rusiji vendarle nekoliko lažje: "Lahkih nasprotnikov ni, v moji navadi pa tudi ni, da bi obljubljal zmage, a si želimo začeti čim bolje. V živo sem si ogledal tekmo med Estonijo in Dansko v Tallinnu. Danci so sicer slavili zmago z 1:0, vendar bi lahko bilo tudi drugače. Danci so bili boljši nasprotnik, ampak spomnimo se, tudi Estonci so nam že prekrižali račune."

Seznam reprezentance do 21 let:

vratarja: Cotman (-), Jug (Bordeaux, Fra);

obrambni igralci: Blažič (Koper), Dobrovoljc (Domžale), Janža (Domžale), Kous (Domžale), Krajnc (Cesena, Ita), Mitrovič (Olimpija Ljubljana), Palčič (Koper), Trajkovski (Maribor);

zvezni igralci: Benedičič (Milan, Ita), Črnic, Derviševič (oba Maribor), Jelenič (Padova, Ita), Ploj (Maribor), Požeg Vancaš (Domžale), Vrhovec (Celje), Vučkić (Newcastle, Ang), Zajc (Celje);

napadalci: Bratanovič (Rudar Velenje), Pučko (Koper), Šporar (Olimpija Ljubljana).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.