Šport
99 ogledov

Vučkić zadel za zmago

vučkić newcastle gol Reuters
Haris Vučkić je za Rangerse zadel za zmago nad vodilnim moštvom Hearts (2:1), s katero so se nogometaši iz Glasgowa utrdili na drugem mestu

V edini nedeljski tekmi škotskega Championshipa so Rangers doma premagali Hearts (2:1), enega od obeh zadetkov je zabil Haris Vučkić, ki je tako od konca januarja, ko je kot posojen igralec Newcastla prišel na Ibrox, dosegel že šest ligaških golov.

Edinburški Hearts je še naprej premočno prvi z 81 točkami, Rangers so s tekmo manj drugi, imajo 58 točk. Tretji Hibernian ima 55 točk, četrti Falkirk pa še tri manj. Drugo, tretje in četrto mesto ob koncu sezone vodijo v kvalifikacije za Premier ligo. 

Domači so na Ibroxu povedli v 28. minuti, ko je zadel Kenny Miller. Vučkić je podvojil prednost deset minut kasneje, ko je na desni strani kazenskega prostora prišel do strela z levico, žoga pa je končala v daljšem kotu gola vratarja Neila Alexandra. Ob koncu prvega polčasa je bil pri domačih izključen Lee McCulloch in domači trener Stuart McCall je Vučkića tako že med polčasom nadomestil z branilcem Bilelom Mohsnijem. Kljub temu so domači vzdržali za zmago, v 83. minuti je poraz gostov le omilil Género Zeefuik.

McCall je že pred srečanjem dejal, da si želi Vučkića obdržati tudi v prihodnji sezoni. "Če bom ostal trener tudi v prihodnji sezoni, je Haris gotovo igralec, ki zanima mene in tudi klub. Gre za zelo dobrega igralca," je dejal McCall.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.