Šport
15 ogledov

Froome poskrbel za dodatno napetost

Chris Froome kronometer Vuelta EPA
Kronometer je prinesel dodatno napetost pred odločilno sobotno 20. etapo.

Britanec Chris Froome je zmagovalec 19. etape kolesarske dirke po Španiji. Najboljši z dirke po Franciji je v današnji 37 kilometrov dolgi vožnji na čas med Xabio in Calpom za 44 sekund prehitel Španca Jonathana Castrovieja, tretji pa je bil Šved Tobias Ludvigsson (+1:24). Skupno vodilni je še vedno Kolumbijec Nairo Quintana.

Froome, kolesar ekipe Sky, je bil na kronometrski trasi izrazito boljši od tekmecev in prišel do druge etapne zmage na letošnji dirki. Britanec je ob zmagi zaostanek za skupno vodilnim Quinatno zmanjšal s 3:37 na 1:21 minute, saj je Kolumbijec danes na 11. mestu zaostal 2:16 minute.

Froome lovi zgodovinski dosežek

Do konca dirke sta ostali le še dve etapi, le ena, sobotna, pa lahko še premeša vrstni red čisto pri vrhu. Na sporedu bo namreč 193,2 km dolga etapa med Benidormom in Alto de Aitano, na kateri bo vrhunec 21 kilometrov dolg zadnji vzpon. V nedeljo bo sledila le še revialna krožna etapa v Madridu. Če bi Froomu uspelo prehiteti Quintano, bi postal prvi kolesar po 38 letih z zmagama na francoski in španski pentlji v istem letu.

Trikratni zmagovalec vuelte Španec Alberto Contador se je z današnjim osmim mestom oziroma zaostankom 1:57 minute za Froomom z osmega prebil na skupno tretje mesto. Sobotno etapo bo začel s 3:43 minute zaostanka za Quintano.

Vuelta, 19. etapa:

1. Christopher Froome (VBr/Sky) 46:33
2. Jonathan Castroviejo (Špa/Movistar) +0:44
3. Tobias Ludvigsson (Šve/Giant-Alpecin) 1:24
4. Yves Lampaert (Bel/Etixx - Quick-Step) 1:26
5. Victor Campenaerts (Bel/LottoNl-Jumbo) 1:47
...

Skupni vrstni red: 

1. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 75:18:52
2. Christopher Froome (VBr/Sky) +1:21
3. Alberto Contador (Špa/Tinkoff) 3:43
4. Esteban Chaves (Kol/Orica-BikeExchange) 4:54
5. Andrew Talansky (ZDA/Cannondale-Drapac) 7:12
...

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.