Šport > Košarka
4 ogledov

Vujačić ni izkoristil priložnosti

saša vujačić new york knicks Profimedias
Košarkarji New York Knicks Saše Vujačića so v severnoameriški ligi NBA tokrat gostovali pri Atlanta Hawks in izgubili z 98:102.

Tekmo je odločil šele podaljšek, v katerem so bili spretnejši gostitelji, ki so zmagali s 102:98. Vujačić je dobil priložnost v začetni peterki namesto poškodovanega Courtneyja Leeja, a je ni dobro izkoristil; dosegel je dve točki.

Vujačić je v 27 minutah v statistiko vpisal dve točki pri skromnem metu iz igre 1:7, pet skokov, eno podajo in eno ukradeno žogo.

Sicer pa so bili kratkohlačniki precej oslabljeni, potem ko si je zvezdnik Carmelo Anthony, ki po tekmi ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja in je sklonjene glave odkorakal proti avtobusu, že v drugi četrtini zaradi boksarskega vložka prislužil izključitev. "Udaril me je. S pestjo direktno v obraz. Vesel sem, da so si sodniki pogledali posnetek. Pravilno so se odločili," je dejal košarkar Atlante Thabo Sefolosha, ki ga je Anthony udaril v obraz. Dennis Schroder je k zmagi prispeval 27 točk, Dwight Howard pa 16 in 22 skokov.

Pri gostih je Derrick Rose končal pri 26 točkah, a šest sekund pred koncem pri vodstvu Atlante za točko naredil napako. "Nimam izgovora. Imeli smo možnost za zmago in zapravili smo jo. Precej krivde je na meni," je dejal Rose po porazu proti ekipi, ki je pred tem na domačem parketu nanizala tri zaporedne poraze, skupaj pa izgubila šest od sedmih domačih tekem.

Košarkarji Detroit Pistons, ki so v ponedeljek s presenetljivo zmago nad prvaki lige Cleveland Cavaliers - ti so resda igrali brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, ki je počival - končali niz petih zaporednih porazov, so tokrat gostili Milwaukee Bucks. Slednji so bili vso tekmo za razred boljši tekmec in so na koncu zmagali s 119:94. Najbolj zaslužen za zmago gostov je bil Jabari Parker, ki je dosegel 31 točk. Slovenec Beno Udrih za Detroit ni igral.

Košarkarji Miamija, ki so brez slovenskega zvezdnika lige NBA Gorana Dragića v sredo izgubili proti Oklahomi, so danes počivali. Nov obračun jih čaka že v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo gostovali pri Charlotte Hornets. Za zdaj še ni znano, ali bo Dragić, ki ima težave s poškodbo hrbta, lahko zaigral.

Liga NBA, izidi:

Atlanta Hawks - New York Knicks 102:98 (podaljšek)
Saša Vujačić: 2 točki, 5 skokov, 1 podaja v 27 minutah za NY

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 94:119
Beno Udrih: ni igral za Detroit

Washington Wizards - Indiana Pacers 111:105
Orlando Magic - Charlotte Hornets 101:120
Chicago Bulls - Brooklyn Nets 101:99
New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 102:98
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 119:98
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 105:103
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 102:98
Golden State Warriors - Toronto Raptors 121:111

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.