Šport
65 ogledov

Vujović: Neumno bi se bilo zadovoljiti s četrtfinalom

(Rusija - Slovenija) SP 2017 EPA
V slovenskem taboru so si po zmagi nad Rusi v osmini finala rokometnega svetovnega prvenstva v Franciji globoko oddahnili.

Izbranci selektorja Veselina Vujovića imajo po pomembni sobotni zmagi na voljo tri dni časa za temeljite priprave na naslednje tekmece, ki bodo znani po drevišnjem obračunu med Nemci in Katarci v pariški dvorani Bercy.

Pri slovenskih rokometaših je bilo po nemočni predstavi na zadnji tekmi skupinskega dela proti Špancem zaznati nekaj dvomov v lastne sposobnosti, visok poraz v Metzu je bila namreč najslabša možna popotnica pred odločilnim dvobojem na letošnjem zaključnem turnirju. V primeru poraza z Rusi bi se v domovino vrnili poklapani in razočarani, po preboju med osem najboljših pa so izpolnili svojo primarno nalogo v Franciji.

Zavoljo tega lahko Slovenci torkov četrtfinalni obračun z zmagovalcem drevišnje tekme v francoski prestolnici med Nemci in Katarci pričakajo povsem sproščeni, na tej tekmi bo šlo za "čisti užitek". Bržkone jim bodo na nasprotni strani igrišča stali evropski prvaki iz Nemčije, ki jih tukaj mnogi vidijo kot najbolj resne tekmece že "vnaprej programiranim zmagovalcem" iz Francije.

Slovenci imajo proti Nemcem izrazito negativno statistiko, saj jih doslej še niso premagali na nobenem velikem tekmovanju. Le enkrat so se z njimi razšli z neodločenim izidom, to je bilo na evropskem prvenstvu v Avstriji 2010, ko je bilo 34:34.

"Veseli me, da po zmagi nad Rusijo v naši garderobi ni bilo opaziti prav nobene evforije. Tekmo smo zmagali, prebili smo se med osem najboljših reprezentanc na svetu, kar smo si tudi zaslužili z našo kakovostjo. Po visokem porazu s Španci nismo veliko jokali, na naslednjo tekmo se bomo temeljito pripravili. Z naše strani bi bilo prav neumno, če bi se zadovoljili z uvrstitvijo v četrtfinale," je uvodoma dejal Vujović.

(Rusija - Slovenija) SP 2017 | Avtor: EPA EPA

"V torek se bomo zagotovo srečali z našimi starimi znanci iz Nemčije, ki jih že dolgo časa nismo premagali. Morebitna zmaga nad njimi bi bila izjemno lepa nagrada za ves trud, ki smo ga vložili v minulem obdobju, šele po preboju v polfinale bi lahko rekli, da smo naredili velik izid. Preboj med osem je pričakovan, a se zavedam, da se bodo vedno našli kritiki in v mojem delu iskali malenkostne napake. S temi zadevami se ne obremenjujem, v Slovenijo nisem prišel z namenom, da dosmrtno ostanem na selektorskem položaju. Če si svojega položaja ne bom zaslužil, potem bom prvi predlagal svojo razrešitev," je še povedal selektor.

Slovenski rokometaši so se po zmagi nad Rusi znebili velikega bremena, prav vsi pa so prepričani, da jih v četrtfinalu čakajo Nemci. "Menim, da smo v vzponu. Na tekmi z Rusijo, predvsem to velja za našo predstavo v drugem polčasu, smo dokazali, da smo prava in močna ekipa in ne vidim razlogov, da ne bi premagali še Nemcev," je optimističen krožni napadalec Matej Gaber, medtem ko je krilni igralec Gašper Marguč dodal: "Osnovni cilj smo izpolnili, a četrtfinalna tekma je le ena tekma, na njej se lahko zgodi marsikaj. Morda pa je prišel čas, da na velikem tekmovanju pade tudi Nemčija."

Eno najbolj odločilnih vlog za zmago nad Rusi je imel Marko Bezjak. Ideolog nemškega Magdeburga je v drugem polčasu sijajno povezal slovensko igro, tudi Ormožan v četrtfinalu pričakuje Nemčijo. "Nemci nam ne ležijo, niti sam ne vem, kdaj smo jih nazadnje premagali. Na vsaki tekmi so priložnosti in mi gremo v četrtfinale po zmago. Le zakaj bi se morali zadovoljiti z uvrstitvijo med osem, naredili bomo vse, da se prebijemo v polfinale," je dejal Bezjak.

Komentarjev 1
  • wolf.ata 11:18 22.januar 2017.

    verjetno bodo nasprotniki naših Nemci,pa naj jih naši premagajo,sam to,pa tudi če gredo potem domov,he,he,ups,če jih naši premagajo,gredo naprej naši,he,he,....