Šport
13 ogledov

Vujović predstavil seznam 28 igralcev

Veselin Vujović EPA
Novi selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je Evropski rokometni zvezi (EHF) prijavil 28 igralcev za kvalifikacijski tekmi s Slovaško in Latvijo za nastop na EP na Poljskem 2016.

Na seznamu ni poškodovanega Uroša Zormana (Vive Tauron Kielce), namesto njega je poklical Staša Skubeta (Gorenje Velenje).

A to ni edina Vujovićeva kadrovska zamenjava, Črnogorec je namesto Nenada Bilbije (Minden) na svoj seznam uvrstil tudi Saša Barišića Jamana (Nexe Našice). Slednji se ne bo udeležil priprav v tradicionalnem taboru v Zrečah, kjer bo od četrtka vadilo naslednjih 21 igralcev - vratarji: Primož Prošt (Göppingen), Aljoša Rezar (Tremblay) in Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško); krilni igralci: Matjaž Brumen (Vardar), Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško); zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (D'Aix), Jure Dolenec, Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek (vsi Montpellier), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg), Sebastian Skube (Björringbro Silkeborg) in Staš Skube (Gorenje Velenje); krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier) in Miha Žvižej (Toulouse).

Na razširjenem seznamu so poleg Barišića Jamana še Dragan Gajić (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay), Simon Razgor (Meškov Brest), Gorazd Škof (Nantes), Mitja Nossan in Mario Šoštarič (oba Gorenje Velenje).

Slovenija se bo s Slovaško pomerila 10. junija v Prešovu, 13. junija pa bo v Velenju gostila Latvijo. Po štirih odigranih tekmah v kvalifikacijski skupini 3 je s petimi točkami na drugem mestu, vodilna Švedska jih ima sedem, tretjeuvrščena Latvija štiri, Slovaška pa je brez točk.

Na sklepni turnir stare celine, ki bo med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu, se bosta uvrstili prvo in drugouvrščena reprezentanca iz skupine 3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.