Avto
188 ogledov

VW razkril novo generacijo enega najbolj legendarnih modelov

Volkswagen transporter
1/12
Volkswagen
Volkswagen je lani na sejmu komercialnih vozil v Hanovru pokazal koncept tristar, s katerim je najavil prihod nove družine modela T6. Ta je zdaj uradno razkrit.

Volkswagen predstavlja šesto generacijo svojega slavnega lahkega modela transporter, znanega tudi pod imenom T6. Nemški gospodarski čudež je star že 65 let, do zdaj pa so prodali preko 12 milijonov modelov T petih generaciji. T6 je zaradi varčevanja pri stroških evolucija modela T6, šele VW T7 naj bi bil, predvidoma leta 2020, povsem nov.

T6 bo na voljo v dostavni in potniški različici in z različno dolgim medosjem. Tudi dizajn je v primerjavi z peto generacijo evolucija, dobil je prepoznavne Volkswagnove elemente, vključno s prednjimi LED svetili. Potovalni prostor je moderniziran, materiali so očem lepši, prstom pa prijetnejši. Nov je informacijsko-zabavni sistem s 6,6-palčnim zaslon na dotik.

Tudi ACC in DCC

Od udobnih funkcij pri Volkswagnu navajajo ogrevanje vetrobranskega stekla, električno odpiranje prtljažnih vrat, prilagodljivi tempomat (ACC), dinamično nastavitev podvozja (DCC), ki omogoča tri režime vožnje (udobno, standardno in športno) ...

V ponudbi pogonskih agregatov so štirje dvolitrski turbodizelski TDI agregati z 62-kilovatov moči (84 KM), 75 kilovatov moči (102 KM), 110 kilovatov moči (150 KM) in 150 kilovatov moči (204 KM) in dve različici dvolitrskega turbobencinskega TSI motorja z 110 kilovatov moči (150 KM) in 150 kilovatov moči (204 KM).

Volkswagen je ob premieri nove generacije transporterja najavil še omejeno serijo poimenovano generacija šest (generation SIX), ki je izdelana na osnovi modela multivan comfortline. Model atraktivnejšega videza ima LED svetila, paket kromiranih dodatkov, 18-palčna platišča, v alkantaro oblečene sedeže ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.