Šport > Nogomet
27 ogledov

Vzel slovo od reprezentančne kariere

rio ferdinand EPA
Rio Ferdinand je napovedal dokončno slovo angleškemu nogometnemu reprezentančnemu dresu. Ferdinand, ki za Anglijo ni igral od leta 2011, je v angleškem dresu prvič zaigral leta 1997, zbral pa je skupno 81 nastopov. Kot razlog za svojo odločitev je 34-letni nogometaš navedel starost in željo, da bi se v reprezentanco prebili mlajši nogometaši.

"Po tehtnem premisleku sem sklenil, da je napočil čas za moje slovo reprezentanci. Pri moji starosti mislim, da je prav, da stopim izpod žarometov in prepustim mesto mlajšim ter se posvetim svoji karieri v klubu Manchester United. Za reprezentanco me ne skrbi, fantje so v dobri formi, pojavlja se vse več mladih in obetavnih igralcev, kar je dober obet za prihodnost," je v izjavi ob reprezentančni upokojitvi dejal Ferdinand. Nogometaš je tudi njegov mlajši brat Anton.

"Treba se mu je zahvaliti za vse, kar je v 14 letih naredil za izbrano vrsto. Bil je kapetan, igral je na treh svetovnih prvenstvih, na enem od teh je zadel gol ter sodi v posebno skupino igralcev. Zelo cenim, da me je obvestil o svojil odločitvi, do katere je prišel po tehtnem razmisleku," je ob slovesu dejal selektor Roy Hodgson.

Kontroverzna odločitev selektorja za Euro 2012

Ferdinand je za izbrano vrsto zadnjič zaigral leta 2011. Selektor Hodgson ga ni imenoval v reprezentanco za Euro 2012, razlog za takšno odločitev pa naj bi bil napet odnos med Ferdinandom in Johnom Terryjem. Slednji je bil namreč udeležen v rasističen incident s Ferdinandovim bratom Antonom.

roy hodgson | Avtor: EPA EPA
Zgodba se je še bolj zaostrila po odpovedi Garyja Cahilla, ki ga je Hodgson namesto s Ferdinandom zamenjal z neizkušenim Martinom Kellyjem. Predstavnik nogometaša Manchester Uniteda, Jamie Moralee, je angleškega selektorja obtožil ''pomanjkanja spoštovanja''.

Hodgsonov (pre)dolg jezik

Oktobra lani je Hodgson med vožnjo s podzemno želenico navijačem razkril, da Ferdinand ne bo nikoli več zaigral za angleško izbrano vrsto. Nogometni strateg se je za svoje besede kasneje opravičil. Hodgson je Ferdinanda pred dvema mesecema nepričakovano povabil v reprezentanco, vendar je 34-letnik vpoklic zavrnil zaradi fizičnih razlogov, kar je sprožilo negativen odziv nogometnih navdušencev.

''Velika zahvala vsem navijačem, trenerjem, osebju in igralcem, ki so delali z menoj. To je bilo neverjetno potovanje,'' je ob slovesu od bogate reprezentančne kariere dodal Ferdinand.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.