Slovenija
30 ogledov

Vzeli so si še nekaj mesecev

Bine Kordež Saša Despot
Do poletja bo lahko razmislil, ali bi priznal krivdo in sprejel ponujeno kazen. S tem pa se izognil novim prihodom na sodišče.

Začetek novega sodnega procesa proti Binetu Kordežu, nekdanjemu šefu Merkurja iz Kranja, ki so ga na ljubljanskem okrožnem sodišču sprva napovedali za sredo, je bil medtem preložen do sredine julija.

"Narok v tej zadevi je bil preklican na predlog tožilstva in obrambe obtoženega Albina Kordeža. Nova datuma sta 13. julij in 16. september. 2015," pojasnjujejo na sodišču.

Neuradno naj bi bil namreč Kordež pripravljen do tedaj razmisliti o priznanju krivde in se s tožilstvom pogoditi za kazen. S tem pa tudi skrajšati trajanje tega postopka.

Vzeli so si čas...

Kordežev zagovornik Janez Hočevar sicer za zdaj še ne želi podrobneje razrkivati razlogov za preložitev predobravnavnega naroka."Vsi skupaj smo si enostavno vzeli samo še nekaj časa, da razmislimo o celotni zadevi, to je zaenkrat vse," dodaja.

Kordežu bi sicer sodnik, ki vodi postopek proti njemu, najprej ponudil naj sam prizna krivdo in se v zameno za to s tožilstvom pogodi za kazen.Če krivde ne bi priznal, bi mu začeli ponovno, že drugič v dobrih treh letih soditi.

Potem, ko so Kordeža septembra 2012 že obsodili in so mu nato na ljubljanskem višjem sodišču zaporno kazen še zvišali, so na vrhovnem sodišču Kordeževo obsodbo konec lanskega leta razveljavili. Ob tem pa so vrhovni sodniki kolegom na okrožnem sodišču naložili, naj Kordežu še enkrat sodijo zaradi domnevnega oškodovanja Merkurja oziroma zlorabe direktorskega položaja pri preprodaji enega od trgovskih centrov v Kranju.

Okrožno sodišče pa bi moralo tokrat poklicati sodnega izvedenca ekonomske stroke, ki bi moral natančno izračunati premoženjsko korist, ki naj bi si jo Kordež pridobil z očitanimi kaznivimi dejanji.

 

Komentarjev 2
  • s.i.k. 14:47 25.marec 2015.

    na gnu sno

  • Papaja Popi 16:26 23.marec 2015.

    Zaplenit vse premoženje njemu in njegovim sorodnikom potem pa naj dokazujejo kaj je ali kaj ni bilo njegovega, da si zapomnijo za vedno..Lopovi !!!!!!!!!!!!