Magazin > Film & Glasba & TV
143 ogledov

Vzpon Slovenca v Batmanu

Aljaž Tepina Žurnal24 main
Novi film o Batmanu, Vzpon viteza teme, bo v kinematografe prišel prihodnji teden. Na novinarski projekciji zadnjega dela trilogije smo se pogovarjali z Aljažem Tepino, ki ima v zadnjem delu majhno, a zelo vidno vlogo.

Tudi Aljaž Tepina je film danes videl prvič. "Hudo. Sicer sem vedel, kako naj bi bil videti moj prizor, kljub temu lahko rečem, da je izpadlo bolje, kot sem pričakoval na snemanju. 'Beauty shota' na koncu pa nisem pričakoval," pravi simpatični Kranjčan, ki ni bil presenečen le nad dodatno minutažo, ki mu je namenil režiser Christopher Nolan, ampak nad celotnim izdelkom. Konca namreč tudi on ni poznal. "Na hitro sem preletel tuje recenzije. Nisem se preveč ukvarjal z njimi, saj nisem želel izvedeti preveč o vsebini. Predstavljal sem si, kako bi lahko Nolan končal trilogijo, a me je presenetil. Zelo sem zadovoljen s koncem. Ta del je čisto drugačen od prvih dveh delov. Ima neko svojo energijo. Menim, da gre ta del bolj v stripovske vode, še zlasti s skupinskimi boji. Zelo lepo je sklenil trilogijo," je za nas povedal Tepina, za katerim je nemirna noč. "Bil sem vznemirjen. Takoj ko se je sonce pokazalo, sem se zbudil. Nato sem se premetaval po postelji in komaj čakal, da grem gledat film."

Vznemirjen pa verjetno ni bil le naš mladi hollywoodski up, ampak tudi njegov oče, Rastislav Tepina. "Navdušen sem. Ne vem, kdaj sem nazadnje videl tako dober film. Zelo vesel sem za Aljaža, da je lahko nastopil v takšnem filmu. Tudi, če bi bila vloga manjša, bi bila to velika stvar," pravi Rastko Tepina.

Aljaž pa na lovorikah ne počiva. V tujini se redno udeležuje avdicij, ki so tudi po zaslugi Batmana vedno boljše. "Se pozna, da zdaj hodim na boljše castinge, se pravi za večje vloge. To gre bolj počasi. Vmes delam svoje projekte. Zdaj sem posnel film Na pogled. Premiera bo konec jeseni."

Kakšno vlogo igra Aljaž v filmu, boste lahko izvedeli že naslednji teden, ko bo film prišel v naše kinematografe.

"Zame je to najboljši Batman"

Za mnenje o zadnjem delu trilogije smo vprašali filmskega kritika Marcela Štefančiča jr.

Je Nolan končal svojo franšizo tako, kot je treba?
Je, je. Kot bi rekli Američani: 'With a bang!' Zame je to najboljši Batman od vseh Batmanov, vključno z vsemi Burtnovimi in Nolanovimi. Tako si tudi jaz približno predstavljam te filme, narejene po stripu. Tako bi morali izgledati, da bi bilo to zanimivo tudi zame. Če so preveč stripovski oziroma ko poskušajo preveč ugajati samo fanom stripov, je problem. Ta del pa poskuša ugajati tudi meni.

Ga lahko primerjamo s Spider-manom?
To je boljše od Spider-mana. Spider-man je ravno obratno, ravno tisto, kar nas tukaj ne rajca.

Kdo je bolj darkerski – Bane ali Batman?
Bane, Bane. Bane je po dolgem času spet en tak velik karizmatičen negativec, ki bo dobil mnoge imitacije. Je pa tudi že sam sestavljen iz mnogih likov, ki so prej živeli v filmih.

Mislite, da lahko od Nolana pričakujemo še kaj s strani Batmana?
Po mojem ne. Po mojem je on zaključil. Nolan tega ne potrebuje več, potrebuje druge stvari.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.