Šport > Košarka
8 ogledov

"Vztrajal bom, četudi me boste sanjali"

košarka SLO-AUS Saša Despot
Slovenska reprezentanca je opravila prvo polovico priprav na Eurobasket, ki ga bo 5. septembra začela v Zagrebu. Selektor Jure Zdovc je kljub zadnjemu porazu z Latvijozadovoljen s potekom, igralcem pa je sporočil: "Vztrajal bom pri svojem, pa četudi me boste sanjali."

Slovenija je v uvodnih štiriindvajsetih dneh priprav odigrala pet tekem, tri je dobila (Nova Zelandija, Avstralija, Poljska), dve z Avstralijo in Latvijo pa izgubila. Čeprav je bil zadnji poraz v Rigi precej boleč, saj je bila Slovenija praktično vseh štirideset minut v podrejenem položaju, je selektor Jure Zdovc zadovoljen z napredkom letos precej pomlajene in oslabljene reprezentance.

"Do zdaj sem videl kar nekaj dobrih stvari. Zadovoljen sem z organizacijo igre, tako Luko Rupnikom kot Nebojšo Joksimovićem. Rupnik je pokazal nekaj svetlih točk, predvsem pa ima voljo za napredek. Na vsakem treningu in tekmi je maksimalno zbran, posluša in se trudi, žal pa ga igra tako potegne, da naredi preveč napak oziroma neumnosti. Zadovoljen sem tudi s centrsko navezo Omić-Dimec. Slednji ima velik potencial, pridno dela in upam, da bodo z njim v Novem mestu dobro delali, saj v prihodnosti veliko pričakujem od njega. Kar se tiče Omića, od njega veliko zahtevam in ga zato tudi obremenjujem. Vesel sem za Blažiča, da je končno zadihal, se sprostil in pokazal svoj talent, prijetno pa me je presenetil tudi Mitja Nikolić. Je pa res, da nekaj igralcev še precej niha," pravi Jure Zdovc.

Slovenija je zadnje tri tekme začela slabo, si hitro nabrala visok zaostanek; dve je izgubila, proti Poljski pa je zmago izvlekla šele v podaljšku. "Tu ne vidim nekega preveč negativnega vzorca, saj tekme ne izgubiš v uvodni četrtini. Zmago je treba graditi vseh štirideset minut. Je pa res, da od določenih igralcev pričakujem bolj čvrsto obrambo na začetku. Ta, ki je začela tekmo proti Latviji, ni izpolnila mojih zahtev. Potreboval sem kar nekaj minut odmora, da sem fante zbudil, čeprav to ni moja naloga. Jaz moram reprezentanco voditi taktično, ne pa skrbeti, da bodo igralci pripravljeni na začetek tekme," dodaja Zdovc.

Slovenija bo priprave nadaljevala v Podčetrtku, kjer so bosta reprezentanci pridružila Miha Zupan in Saša Zagorac, ki sta izpustila turnir v Latviji in se po posebnem programu pripravljala z drugim pomočnikom selektorja Gašperjem Potočnikom. "Glede Zagorca imam še nekaj ugank, saj ga ne poznam dovolj dobro. Vsi mi pravijo, da ima talent v napadu ter kreativnost, ki ju potrebujemo," pravi Zdovc.

Naslednje tekme bo Slovenija igrala od 21. do 23. avgusta na pokalu Adecco v Kopru proti Ukrajini, Finski in Italiji. Nato bosta sledili le še dve preizkušnji s svetovnimi podprvaki Srbi; 27. avgusta v Stožicah in 29. avgusta v Banja Luki. "Do tedaj nas čaka še nekaj dela, sicer ne veliko, a pomembno. Dodali bomo nekaj napadov, kakšno taktično različico v obrambi in pilili detajle. Edino, kar me skrbi, je, da se ponavljajo določene napake, na katerih delamo že tri tedne. A fantom sem po porazu z Latvijo dejal, da bom vztrajal pri svojem, pa četudi me bodo sanjali vsako noč," je dodal slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.