Šport > Nogomet
16 ogledov

Prvak v prvo le do točke

Diego Costa EPA
Manchester United na domači zelenici boljši od Tottenhama (1:0), prvak Chelsea pa je le remiziral s Swanseajem (2:2).

Chelsea je na domačem igrišču le remiziral proti Swanseaju, za nameček pa je bil izključen tudi vratar domačih. Swansea bi lahko z borbeno igro iztržil tudi kaj več kot le remi.

Tekmo so bolje začeli domači in Lukasz Fabianski je imel v uvodu kar nekaj dela, najlepšo priložnost pa so kljub vsemu na začetku dvoboja imeli gostje. Jefferson Montero je iztržil kot po katerem je bil v skoku najvišji Bafetimbi Gomis, njegov strel z glavo proti oddaljenejši vratnici pa je za las zgrešil cilj. Gomis je imel novo priložnost po četrt ure, ko je izkoristil lepo globinsko podajo Jonja Shelveyja, na tla položil Garyja Cahilla, a je kapetan John Terry njegov strel blokiral. Sung-Yong Ki je v nadaljevanju ogrel dlani Thibauta Courtoisa s strelom z roba kazenskega prostora, na drugi strani pa so domači zahtevali najstrožjo kazen po hitrem protinapadu, ko je v kazenskem prostoru Kyle Naughton podrl Diega Costo, a pred tem povsem čisto izbil žogo.

Domači so povedli v 23. minuti. Oscar je prosti strel iz leve strani usmeril proti vratom, presenetil Fabianskega in se veselil vodilnega zadetka Chelseaja. Gostje so izenačili že v 29. minuti. Gomis je najprej po predložku z glavo preiskusil reflekse Courtoisa, do odbite žoge je najprej prišel Andrew Ayew, katerega strel sta najprej družno blokirala Cahill in Terry, a je Ganec kljub vsemu iz drugega poizkusab uspel zabiti za izenačenje. Veselje ni trajalo dolgo, saj so Londončani že v naslednji minuti ponovno povedli. Willian je prejel žogo na levi strani, ob strelu z roba kazenskega prostora je žoga zadela Federica Fernandeza in prevarala Fabianskega.


Za razliko od prvega, so v drugem bolje začeli gostje in prišli do prve priložnosti v 50. minuti. Kot je izvajal Shelvey in poskušal kar z neposrednim udarcem proti vratom, žoga pa je na srečo domačih zadela vratnico in se odbila nazaj v polje. Gostje so v 53. minuti prišli do najstrožje kazni, ko je sodnik Michael Oliver izključil Courtoisa po prekršku nad Gomisom. José Mourinho je iz igrišča potegnil Oscarja in v igro poslal Asmirja Begovića, ki pa ni uspel ubraniti strela in Gomis je izenačil na 2:2.

V 61. minuti se je prvič izkazal tudi Begović. Gylfi Sigurdsson je na levi strani našel Montera, ki je ustrelil močno pod prečko, reprezentant Bosne in Hercegovine pa je strel odbil v kot. Takoj nato je Shelvey ponovno poskusil z neposrednim strelom iz kota, a je bil Begović priseben in žogo odbil v nov kot za goste. Nogometaši Chelseaja so imeli prvo pravo priložnost v drugem delu v 66. minuti. Po predložku Cesca Fabregasa iz prostega strela je z glavo prek vrat meril Branislav Ivanović. Domačim je srce zastalo dve minuti kasneje, ko je Gomis zadel, a je bil zadetek na njihovo srečo zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

V 73. minuti je Wayne Routledge nevarno ustrelil po podaji Shelveyja med nogami Terryja, a je bil Begović znova na mestu. Le dve minuti kasneje se je na drugi strani izkazal tudi Fabianski, ki je z glavo ubranil strel Edenu Hazardu. Priložnost v zaključku srečanja je dobil tudi Radamel Falcao. V igro je vstopil v 84. minuti namesto Williana. Kolumbijec je imel tudi zadnjo priložnost na tekmi, ko je poskusil dve minuti pred koncem srečanja, strel v desni spodnji kot pa je brez težav ubranil Fabianski.

Walker v lasten gol 

Manchester United je novo sezono začel precej bolje kot lansko, ko je na domačem igrišču klonil proti Swanseaju. Tokrat so rdeči vragi z 1:0 ugnali Tottenham, a izbranci Louisa van Gaala niso bili ravno prepričljivi.

Kyle Walker | Avtor: EPA EPA
Edini zadetek je padel v 24. minuti, ko je lastno mrežo zatresel gostujoči branilec Kyle Walker. Ta je še ujel Wayna Rooneyja, ki ga je povsem samega pred golom našel novinec Uniteda Memphis Depay, a žogo z nespretnim izbijanjem poslal v svoja vrata. Tottenham je bil do zadetka več pri žogi, tudi večkrat je poizkušal s streli na gol tekmeca.

United je v okvir nasprotnikovega gola prvič streljal šele v 65. minuti, a je Michel Vorm zaustavil nevaren strel Ashleyja Younga. Na drugi strani je v vratih nekajkrat odlično posredoval Argentinec Sergio Romero, še zlasti v zadnjih minutah, ko so Londončani pritiskali za izenačenje. Najnevarneje ga je ogrožal Danec Christian Eriksen. Romero je tekmo sicer začel, ker David de Gea po van Gaalovem mnenju ni dovolj dobro psihično pripravljen za dvoboje. Zmedle naj bi ga prestopna saga z madridskim Realom.

Premier League, 1. kolo:

Manchester United : Tottenham  1:0 (1:0)
Walker 22./ag

AFC Bournemouth : Aston Villa  0:1 (0:0)
Gestede 72.

Everton : Watford  2:2 (0:1)
Barkley 76., Koné 86.; Layun 14., Ighalo 83.

Leicester City : Sunderland  4:2 (3:0)
Vardy 11., Mahrez 18., 25./11-m, Albrighton 66; Defoe 60., Fletcher 71.

Norwich : Crystal Palace  1:3 (0:1)
Redmond 69.; Zaha 39., Delaney 49., Cabaye 90.

Chelsea : Swansea City  2:2 (2:1)
Oscar 23., Fernandez 30./ag; Ayew 29., Gomis 55./11-m 

Nedelja: 
Arsenal : West Ham
Newcastle : Southampton
Stoke City : Liverpool

Ponedeljek: 
West Bromwich Albion : Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.