Šport > Nogomet
41 ogledov

Walter v zapor, Benzema pred sodnika

primera division real madrid sevilla karim benzema Reuters
Sodišče v Manchestru je kaznovalo mladega in obetavnega nogometaša Manchester Cityja Courtneyja Meppen-Walterja s 16 meseci zapora, ker je pred časom s svojim mercedesom v centru mesta do smrti povozil dva človeka, še dva pa je poškodoval. Več sreče je imel Karim Benzema, ki je z vožnjo škodoval le svoji denarnici.

Osemnajstletni mladenič, tudi kapetan angleške reprezentance do 18 let, je vozil dvakrat hitreje, kot je na mestu nesreče dovoljeno. Za rešetkami bo najbrž presedel polovico kazni, nato pa ga bodo izpustili, a bo moral nositi elektronski trak, da bodo lahko organi oblasti spremljali njegovo gibanje. Nogometaš na sodišču ni mogel skrivati solza.

"Courtney obžaluje, kar je storil. To ni tragedija le za družino umrlih, ampak tudi za njega. Komaj je postal polnoleten, že je storil nekaj žalostnega, kar ga bo spremljalo vse življenje," je dejal odvetnik nogometaša, ki je na mestu nesreče sicer poskušal pomagati, a je bilo prepozno.

Benzema norel 216 km/h

Radar na obrobju Madrida je 3. februarja ujel nogometaša Reala Karima Benzemaja, ki je s svojim avtom drvel 216 kilometrov na uro. Francoski reprezentant si je objestno vožnji privoščil le nekaj ur po šokantnem porazu proti Granadi. Benzema je predpisano hitrost prekoračil za več kot 80 km/h.

V taboru aktualnih španskih prvakov so incident že potrdili, Francozu pa grozi od tri do šest mesecev zaporne kazen ali denarna globa med petimi in 400 evri na dan za obdobje šestih do dvanajstih mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.