Šport > Nogomet
35 ogledov

Warner po plačilu varščine na prostosti

jack warner EPA
Med sedmerico visokih uradnikov Mednarodne nogometne zveze (Fife) zaradi suma korupcije, ki so bili aretirani v sredo, je tudi Jack Warner, nekdanji podpredsednik Fife.

Ob plačilu varščine v višini 394 tisoč ameriških dolarjev so nekdanjega predsednika Zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf) že spustili na prostost.

Policija Trinidada in Tobaga je v sredo s strani ameriških organov pregona prejela nalog za prijetje in zahtevo za izročitev svojega državljana Warnerja, ki je sicer na družabnem omrežju zanikal svojo vpletenost v korupcijski škandal, ki je v sredo pretresla nogometni svet. Kljub temu so ga v sredo pripeljali pred sodnika v Port of Spain, vendar so ga ob plačilu varščine že spustili na prostost.

"Gospod Warner ima pravico do pravičnega postopka izročitve," je ob tem dejal državni tožilec Trinidada in Tobaga. Warner se mora do nadaljnjega dvakrat tedensko javljati na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.