Šport
44 ogledov

Washington do uvodne prednosti

Nicklas Backstrom in Aleksander Ovečkin Profimedias
Najboljše moštvo rednega dela, Washington Capitals, je z zmago začelo 2. krog končnice. V prvem dvoboju je po podaljšku premagalo Pittsburgh Penguins s 4:3. Ekipi igrata na štiri zmage.

Čeprav je večina ljubiteljev hokeja pričakovala obračun zvezdnika domačih Aleksa Ovečkina z zvezdnikom gostov Sidneyja Crosbyja, je omenjenima pozornost vzel T.J. Oshie. Z eno najboljših iger v karieri je poskrbel za zmago Washingtona. Zadel je za 2:2, 3:2 in v deseti minuti podaljška še za končnih 4:3.

"To je tisto, o čemer sanjariš, ko si otrok in na dvorišču dosežeš zmagoviti gol ter obenem 'hat-trick'. Izjemno je bilo. Krasen način za zmago," je ameriškim medijem dejal Oshie, čigar zadnji gol so sodniki priznali šele po pregledu videoposnetka.

Za Washington je zadel še Andre Burakovsky. Pri Pittsburghu so se med strelce vpisali Ben Lovejoy, Jevgeni Malkin in Nick Bonino.

Liga NHL:

VZHOD:
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4:3 (podaljšek)  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.