Šport
51 ogledov

Wawrinka dobil švicarski dvoboj

Stan Wawrinka EPA
Na teniškem turnirju za grand slam v Parizu so znani prvi polfinalisti. V ženski konkurenci sta to Srbkinja Ana Ivanović in Čehinje Lucie Šafarova, v moški pa Švicar Stan Wawrinka in domači up Jo-Wilfried Tsonga.

Ana Ivanović je v četrtfinalu s 6:3 in 6:2 premagala Ukrajinko Jelino Svitolino. Srbkinja se je v polfinale turnirja za grand slam uvrstila prvič po letu 2008, ko je osvojil Roland Garros. Sicer pa bo to njen peti nastop med zadnjo četverico na največjih teniških turnirjih. V Parizu je bila v polfinalu že leta 2007 in 2008, v Wimbledonu leta 2007 in leta 2008 v Melbournu. "Ne vem, ali naj bom vesela ali to pomeni, da sem stara. Težko je bilo igrati. Veter je bil močan, žogica je odskakovala, ostala pa sem mirna in več uporabljala noge," je po tekmi dejala Ivanovićeva, ki je s tribun bodril nemški nogometni zvezdnik Bastian Schweinsteiger, s katerim sta par.

Lucie Šafarova, ki je v osmini finala izločila lansko zmagovalko Rusinjo Marijo Šarapovo, se je uvrstila v prvi polfinale Roland Garrosa potem, ko je bila v četrtfinalu s 7:6 (3) in 6:3 boljša od Španke Garbine Muguruze"Neverjetno je, da sem v polfinalu. Težko opišem svoje občutke. Navdušena sem in pripravljena na Ano," je povedala Šafarova, ki lahko postane prva levoroka igralka z pariško lovoriko po Monici Seleš leta 1992.

Wawrinka tretjič ugnal Federerja

Stan Wawrinka, zmagovalec lanskega odprtega prvenstva Avstralije, je s 6:4, 6:3, 7:6 (4) premagal rojak Rogerja Federerja. Drugi igralec sveta in prvak iz leta 2009 Federer je proti Wawrinki izgubil šele tretjič, premagal pa ga je že 16-krat. Wawrinka bo prvič igral v polfinalu odprtega prvenstva Francije. "To je bil moj najboljši dvoboj na pesku, občutek je izjemen. Razmere so bile težke, močno je pihalo, toda verjel sem vase, odigral sem izjemno. Igram dober tenis, zadovoljen sem, da sem prvič v polfinalu Pariza," je menil Wawrinka.

Francoski up Jo-Wilfried Tsonga pa je bil s 6:1, 6:4, 4:6, 3:6 in 6:3 boljši od Keija Nishikorija, ki se je sicer kot prvi Japonec po 82 letih uvrstil v četrtfinale Roland Garrosa. Tsonga je dobil prvi niz, vodil v drugem, nato pa so za več kot pol ure prekinil dvoboj, ker je del nosilca za televizijske kamere zaradi močnega vetra padel med gledalce in tri lažje poškodoval. Ko se je dvoboj nadaljeval, je Francoz zaključil delo v drugem nizu, naslednja dva je dobil Japonec, v odločilnem petem pa bil boljši Tsonga. "Bilo je težko. Začel sem zelo dobro, nato je prišlo do nesreče. Slišim, da ni huje poškodovanih, zato sem vesel. Dobro sem serviral, zelo dobro v petem nizu, ko sem spreobrnil potek v svojo korist," je razložil Tsonga.

Preostala četrtfinala Roland Garrosa so v sredo. Italijanka Sarra Errani se bo pomerila z Američanko Sereno Williams, Švicarka Timea Bacsinszky bo zaigrala proti Belgijski Alison Van Uytvanck, v moškem delu turnirja pa bo Srb Novak Đoković igral proti Špancu Rafaelu Nadalu, Škot Andy Murray proti Špancu Davidu Ferrerju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.