Šport
54 ogledov

Đoković "tam spodaj" poražen po 25 zmagah

Đoković Wawrinka Melbourne OP Avstralije
1/11
EPA
Stanislas Wawrinka je po napetem dvoboju premagal lanskega zmagovalca Novaka Đokovića in se v polfinalu pridružil Tomašu Berdychu.

Prvi polfinalist je postal Čeh Tomaš Berdych, ki je v četrtfinalu v štirih nizih s 6:1, 6:4, 2:6, 6:4 premagal tretjega nosilca, Španca Davida Ferrerja, in se po dobrih treh urah igre v Avstraliji prvič zavihtel med najboljšo četverico.

Osemindvajsetletni Čeh se bo v polfinalu pomeril z osmim nosilcem Stanislasem Wawrinko, ki je po maratonu premagal branilca naslova in drugega nosilca, Srba Novaka Đokovića, z 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7 in tako prekinil niz 28 zmag srbskega igralca. Đoković je končal tudi uspešen melbournski niz 25 zmag.

"Zelo, zelo, zelo sem srečen"

"Lani se mi ni izšlo, bilo je res težko. Letos sem se vrnil, je novo leto in počutim se zelo dobro. V tem dvoboju sem poskušal prav vse, saj je Novak izjemen igralec. Zato sem res zelo, zelo, zelo srečen. Bil sem osredotočen in poskušal ostati agresiven. Borim pa se tako in tako vedno. Tudi danes sem se in sem zmagal," je po veličastni zmagi povedal Wawrinka.

Jutri Federer proti Murrayu

V drugih dveh četrtfinalnih dvobojih se bodo merili prvi nosilec, Španec Rafael Nadal, in Bolgar Grigor Dimitrov ter četrtpostavljeni Britanec Andy Murray in Švicar Roger Federer, sicer šesti nosilec.

OP Avstralije (četrtfinale):

Tomas Berdych (Češ/7) : David Ferrer (Špa/3) 6:1, 6:4, 2:6, 6:4;
Stanislas Wawrinka (Švi/8) : Novak Đoković (Srb/2) 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.