Šport > Nogomet
40 ogledov

Matični klub vabi nezadovoljnega Rooneya

wayne rooney EPA
Rešitev za nezadovoljnega nogometnega zvezdnika, ki je v svojem klubu pristal na klopi za rezervne igralce, je velikokrat selitev.

Če je nogometaš tako znan, kot je angleški zvezdnik Wayne Rooney, pa lahko že namig o selitvi sproži številna ugibanja.

Rooneyja, ki je obsedel na klopi Manchester Uniteda, zdaj v svoje vrste vabi nekdanji klub Everton.

Trener Evertona Ronald Koeman je dejal, da bi brez oklevanja takoj ponudil Rooneyju delovno mesto v enajsterici z Goodison Parka, če se bo nogometaš odločil za selitev z Old Trafforda.

Rooney - nedavno je tudi tekmo angleške reprezentance proti Sloveniji v Stožicah začel kot rezervist in v igro vstopil šele sredi drugega polčasa - je v zadnjem času redko v prvi postavi rdečih vragov. Zato številni ljubitelji nogometa ne dvomijo, da se bo v kratkem preselil drugam.

Konec še ni blizu

"Mislim, da je izjemen igralec. Daleč od tega, da bi bil že blizu konca kariere," je Koeman na novinarski konferenci pred tekmo svojega kluba z West Hamom hvalil Rooneya in poudaril, da se ne namerava vmešavati v odnos med njegovim sedanjim klubom in nogometašem, da pa mu bo vedno pripravljen ponuditi mesto v ekipi. "Ne poznam njegovega položaja. To moramo spoštovati, to ni naša težava, toda če se bo pokazala možnost, da bi lahko prišel k nam, bom zelo zadovoljen."

Če bi se ta prestop uresničil, bi se zdaj 31-letni Rooney pravzaprav vrnil domov: v manj znanem liverpoolskem klubu je namreč začel kariero, prav iz Evertona pa je leta 2004 prestopil k Manchester Unitedu. Za Everton je odigral 77 tekem in dosegel 17 golov.

Koeman je sicer še poudaril, da mora profesionalni nogometaš računati tudi na obdobja, ko ni v središču pozornosti, ter se prilagoditi: "To je del nogometa. Dovolj je star, da ve, da se takšna obdobja zgodijo vsakomur. Najbolje je ostati miren."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.