Šport > Nogomet
57 ogledov

Rooneyju dokončno prekipelo

wayne rooney Profimedias
Angleški nogometni reprezentant Wayne Rooney je obsodil medijski linč, kateremu je bil podvržen zaradi pijančevanja v nekem angleškem hotelu.

Napadalec Manchester Uniteda ima za seboj precej klavrno sezono, dodatne preglavice pa mu povzročajo fotografije, ki jih je pred dnevi v javnost lansiral britanski tabloid The Sun.

Otoški mediji so kapetana angleške reprezentance ujeli med pijančevanjem v Watfordu, kar je botrovalo medijskemu in navijaškemu linču.

Medtem ko so mnenja o pivski kulturi nogometnega zvezdnika deljena, pa Rooney meni, da je bila reakcija javnosti in predvsem angleških medijev sramotna.

Nogometaš se je za svoja dejanja sicer opravičil, po tekmi na Old Traffordu, kjer so rdeči vragi remizirali z Arsenalom (1:1), pa je kritikom poslal jasno sporočilo, da v angleški reprezentanci še ni rekel zadnje besede.

''Sramotno je, kar se dogaja. Ponosen sem, da igram za svojo državo in ponosen sem na svoje dosežke. Nisem še zaključil. To je sramota. Kaže na pomanjkanje spoštovanja. Kar je preveč, je preveč. To je vse, kar imam povedati,'' je za The Telegraph povedal Rooney, kasneje pa za BBC dodal: ''Občutek imam, kot da mediji pišejo mojo osmrtnico in tega ne bom dovolil. Rad igram za svojo državo.''

Rooney je najboljši strelec v zgodovini angleške reprezentance in je samo še dva gola oddaljen od klubskega rekorda Bobbyja Chartlona, ki je v dresu Manchester Uniteda dosegel 249 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.