Šport
19 ogledov

Navdušena, da igrata v in proti Sloveniji

Vesely Slovenija Češka EuroBasket trening Celje dvorana Zlatorog Saša Despot
Čehi vlogo favoritov popolnoma prepuščajo Sloveniji. Na EP si želijo predvsem presenetiti in se morda uvrstiti v naslednji krog.

Slovenski ljubitelji košarke čeških igralcev najverjetneje poznajo povsem natančno, kljub vsemu pa jih je večina že slišala za Jiříja Welscha in Jana Veselýja, ki sta del kariere odigrala prav v Sloveniji.

"Igral sem z Zoranom Dragićem pri Slovanu, treniral me je Miro Alilović. Igral sem proti Edu Muriću. Mirza Begić je bil prav tako v Slovanu, proti večini Slovencev pa sem igral v ligi ABA in Evroligi. V veliko zadovoljstvo mi je, da bo to prvenstvo v Sloveniji. Ta mi je resnično veliko dala," je dejal nekdanji član kluba iz Kodeljevega Veselý.

"Prišli smo presenetiti"

Podobno je razmišljal tudi Welsch: "Zaradi zgodovine, dveh sezon, ki sem ju preživel v Sloveniji pred davnimi leti, se je lepo vrniti. To bo zame tretje evropsko prvenstvo in mi bo v veliko zadovoljstvo igrati v vaši državi. Poznam Uroša Slokarja, Boštjana Nachbarja, Jaka Lakoviča, ko je igral v Slovanu in jaz pri Olimpiji. Takrat sva igrala drug proti drugemu. Tu je še Domen Lorbek. Imam kar zgodovino tukaj."

Cilji Češke sicer na tem evropskem prvenstvu niso visoki. "Prišli smo presenetiti. Smo v težki skupini skupaj s Španijo, Slovenijo, Hrvaško. Dve leti nazaj smo še igrali v diviziji B. Imamo priložnost, da presenetimo. Če nas to pripelje še kam naprej, bomo videli. Nismo favoriti, to zagotovo," je dejal nekdanji košarkar Olimpije.

Komaj čakajo na polno dvorano

In kakšna so pričakovanja pred dvobojem s Slovenijo? "Nismo se še posvetili podrobnostim. Bolj smo se osredotočili na našo igro v obrambi in napadu. Zvečer se bomo pripravili bolj temeljito. Pred nami je prva tekma, najbolj pomembno pa bo bilo, da bomo osredotočeni in bomo igrali čvrsto," je po zgodnje popoldanskem treningu dejal Veselý, zdaj član NBA ekipe Washington Wizards.

"Komaj čakam na dvoboj, saj bo polna dvorane. Slovenija bo zagotovo v dobri formi. Pritisk bo na njej, mi pa nimamo kaj izgubiti. Lahko presenetimo, vendar bo zelo težko. V pripravah smo premagovali dobre nasprotnike. Kljub temu je Slovenija nevarna ekipa," pa je menil nekdanji član NBA moštev iz San Francisca, Dallasa, Bostona, Clevelanda in Milwaukeeja.   

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.