Šport > Nogomet
16 ogledov

Wenger znorel na novinarski: "Kaj me gledaš!?"

Wenger Arsenal Bayern Liga prvakov novinarska konferenca
1/11
Youtube
Napetost v taboru Arsenala je pred torkovo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Bayernu dosegla in presegla vrelišče, potem ko se je trener topničarjev Arsène Wenger, verjetno še vedno nezadovoljen po nedavnem izpadu iz pokala FA, na novinarski konferenci spustil v prerekanje z novinarji. Francoza je razhudila netočna informacija o njegovi pogodbi.

Angleški mediji so v ponedeljek poročali, da naj bi 63-letni Arsène Wenger kljub še eni sezoni, ki jo bo Arsenal po vsej verjetnosti končal brez osvojenega pokala, podaljšal sodelovanje z londonskim klubom, čeprav se je po sobotnem porazu proti drugoligašem Blackburn Rovers francoski strateg spet znašel pod hudim pritiskom navijačev.

Wenger se je pred torkovo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Bayernu jezno odzval na vprašanje o novi pogodbi, na novinarski konferenci v Londonu pa po nekaj minutah ni želel več odgovarjati na vprašanja, ki so bila (ne)posredno povezana s sobotnim porazom proti Blackburnu, ki je postal že drugi nižjeligaš v letošnji sezoni, proti kateremu je izpadel Arsenal.

"To ni prava informacija," je na vprašanje o novi dveletni pogodbi odrezavo odvrnil Wenger. "Tu v Angliji delam že 16 let in mislim, da si zaslužim malce več kot napačne informacije, ki imajo le en namen, ki je škodovati. Če so dobre informacije, potem v redu, ampak to so napačne informacije, ki prihajajo od nikoder. Napačno je. Ne vem, od kje to prihaja."

"Kaj me gledaš?"

Vedno bolj napeti Wenger (enemu izmed novinarjem je celo zabrusil: "Kaj me gledaš?") je udrihal čez "demokracijo strokovnjakov", ki je po njegovem mnenju kriva za plaz kritik po izpadu iz drugega tekmovanja v letošnji sezoni.

"Vemo, kako gre vse to. Pomembno je, da ne pozabimo, kaj pravijo ljudje, in da se osredotočimo na naše prednosti. Igramo za nogometni klub Arsenal v osmini finala Lige prvakov. Sem se uvrščamo že nekaj časa in ni pomembno, kaj pravijo ljudje. Pomembno je, kaj se zgodi na nogometnem igrišču," je nadaljeval Wenger.

Schweinsteiger Bayern trening Liga prvakov osmina finala | Avtor: EPA EPA
"Živimo v demokraciji strokovnjakov in mnenj, s čimer moramo živeti. Moramo pokazati, da imamo duševno moč, da se soočimo z vsakim mnenjem. Veliko je strokovnjakov, ki pa nimajo vedno prav. Seveda želimo zmagati (v Ligi prvakov, op. a.), ampak v Evropi se v zadnjem času meriš z nasprotniki, ki imajo kar nekaj kakovosti. Barcelona jo ima nekaj, Real Madrid jih ima nekaj, ampak oni tekmovanja ne osvojijo vsako leto. Ljudje bodo rekli, da to ni naša najboljša priložnost, toda jaz mislim, da je fantastična priložnost, da nam uspe, saj imam fantastično ekipo in prepričan sem, da bodo dokazali, da imam prav."

Heynckes na pomoč: "Wenger ni kriv"

Nekaj podpore svojemu francoskemu kolegu je prek medijev na novinarski konferenci Bayerna poslal tudi odhajajoči trener Bavarcev Jupp Heynckes. Heynckes, ki ga bo v naslednji sezoni zamenjal Josep Guardiola, je prepričan, da zaostanek Arsenala za evropskimi velikani ni Wengerjevo maslo in izpostavil predvsem razlike v količini zapravljenega denarja.

"Morate vzeti v obzir, da Arsenal tekmuje s Chelseajem, Manchester Unitedom in Manchester Cityjem. Skozi leta so prodajali svoje najboljše igralce, te druge ekipe pa dobijo vse svetovne zvezdnike, zato ne mislim, da je treba zaradi tega kriviti Arsèna Wengerja," je pred torkovim srečanjem dejal Heynckes.

"Arsenal ima veliko tradicijo in izjemno zgodovino, zastopajo pa atraktiven nogomet. Če tekmo z Blackburnom vzamete stran so peti v prvenstvu, v Ligi prvakov pa so odigrali nekaj zelo pozitivnega nogometa. Arsenal je zelo dobra ekipa, še posebej, ko gre v napad. V obrambi bomo morali stati zelo skupaj, potem pa se prebiti naprej. Mislim pa, da če bomo igrali na najvišjem nivoju, lahko tukaj tudi zmagamo."

Jeznim navijačem topničarjev je na dušo popihal tudi vezist Bastian Schweinsteiger, ki je klub iz severnega Londona označil za enega izmed "desetih najboljših v Evropi".

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Torek ob 20.45:
Arsenal - Bayern München

Verjetni prvi postavi

Arsenal: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Koscielny; Arteta, Cazorla, Wilshere, Podolski; Giroud, Walcott.

Bayern: Neuer; Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba; Martínez, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribéry; Mandžukić.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška).

Torek ob 20.45:
Porto - Málaga

Verjetni prvi postavi

Porto: Helton; Danilo, Otamendi, Mangala, Sandro; Moutinho, Fernando, González, Rodríguez, Izmailov; Martínez.

Málaga: Caballero; Gámez, Demichelis, Weligton, Eliseu; Toulalan, Iturra; Joaquín, Baptista, Isco; Saviola.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.