Šport > Košarka
39 ogledov

Westbrook ob bok Air Jordanu

russel westbrook Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so ponoči odigrali dve tekmi, na obeh sta slavili domači moštvi.

Portland Trail Blazers so premagali Dallas Mavericks s 94:75, Chicago Bulls pa so bili boljši od Oklahoma City Thunder s 108:105, kljub novi izjemni predstavi Russella Westbrooka, ki je obračun z biki končal z zadetimi 43 točkami.

Junak zmage je bil E'Twaun Moore, ki je 2,1 sekunde pred koncem tekme zadel trojko za vodstvo Chicaga s 107:105. Nato je stvari v svoje roke vzel v zadnjih tekmah izjemni Westbrook, ki je z žogo stopil v avt, ni pa videl prostega Serga Ibako, ki bi lahko izid izenačil.

"Želel sem si dobrega meta. Moral bi podati Sergu. To je bila moja slaba odločitev. Bil je odprt za met in moral bi mu podati," je po tekmi napako priznal Westbrook.

Kljub vsemu se je Westbrook vpisal v zgodovino. Ustavil se je pri 43 točkah, sedmih podajah in osmih skokih. Postal je prvi igralec s štirimi zaporednimi trojnimi dvojčki po Michaelu Jordanu, ki mu je to sedemkrat uspelo leta 1989. Westbrook je postal šele četrti igralec v ligi NBA s tremi zaporednimi tekmami, na katerih je dosegel vsaj 40, pet podaj in pet skokov ter prvi po Jordanu. Takšen izkupiček je uspel še dvema; Elginu Baylorju ter Wiltu Chamberlainu. Zvezdnik Oklahome je vsaj 40 točk dosegel na tretji zaporedni tekmi.

"Ni zadovoljen, da je dosegel veliko točk, ob tem zbral še precej skokov in podaj, ekipa pa je izgubila. Russella zanimajo le zmage in zmage," je po tekmi razložil trener Oklahome Scott Brooks.

Pri bikih se je izkazalo kar nekaj igralcev. Nikola Mirotić je dosegel 26 točk, Pau Gasol se je ustavil pri 21 točkah in 12 skokih, Mike Dunleavy je zbral 21 točk, Moore je z 19 dosegel rekord kariere, Joakim Noah pa je 12-krat uspešno skočil in je presegel mejo 5000. skokov v karieri.

"Želel sem mu le otežiti mete. Je izjemen igralec. Bil v izjemen nizu s trojnimi dvojčki. Vem, da si ga je želel tudi tokrat, toda mi smo potrebovali zmago," je povedal Moore.

Blazers nadigrali Teličke

Na drugi tekmi je Portland do zmage prišel v drugem polčasu. LaMarcus Aldridge je dosegel 17 točk in 12 skokov ter je bil eden ključnih mož pete zaporedne zmage Trail Blazers. Pri Portlandu, ki je ostal brez poškodovanega Wesleyja Matthewsa, so štirje košarkarji končali pri dvomestnem številu točk. Za Dallas, ki se še naprej sooča s poškodbami, sta po 12 točk dosegla Monta Ellis in Amare Stoudemire.

Liga NBA, izida:

Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 94:75
Chicago Bulls : Oklahoma City Thunder 108:105

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.