Šport
27 ogledov

Bo resnica ugledala luč sveta?

willi weber michael schumacher EPA
Nekdanji menedžer Michaela Schumacherja nadaljuje s pozivi dirkačevi družini, naj končno razkrije podrobnosti o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka.

Nemški poslovnež Willi Weber je glasen kritik družine Schumacher, ki vse od nesreče upokojenega dirkača skrbno varuje kakršnekoli informacije, povezane z njegovim zdravstvenim stanjem.

Weber, ki z nekdanjim klientom nima stikov, meni, da bi morali navijačem povedati, kaj se dogaja z njihovim športnim junakom.

''Družina Schumacher se me očitno boji. Za Michaelov rojstni dan sem poslal rože in čestitke, a nisem dobil odgovora. To me žalosti,'' je za nemški Bunte povedal Weber. ''Bojijo se, da bom povedal kaj o Michaelovem stanju, vednar tega ne bi nikoli naredil. Pripravljen sem celo podpisati dogovor o molčečnosti,'' je dodal.

Schumacher se je poškodoval decembra 2013 in dlje časa preživel v bolnišnici, preden ga je družina hermetično zaprla v vilo ob Ženevskem jezeru. O njegovem stanju z gotovostjo ne moremo trditi ničesar, saj družina informacije skriva in vse, kar po naključju pricurlja v javnost, nemudoma demantira.

''Milijonom navijačev bi morali povedati, kako je z njim. Že nekaj časa govorim, da družina Schumacher ne razkrije vse resnice. Karkoli rečem, je brez učinka, saj mojega nasveta ne upoštevajo,'' je povedal Weber, ki še vedno upa, da bo enkrat zaslišal glas nekoč dobrega prijatelja. ''Ko zazvoni telefon, večkrat pomislim, da bo Michael. 'Willi, kako gre?' Upanje umre zadnje.''

 
Komentarjev 1
  • Lavdan 22:03 10.februar 2017.

    Me pa zelo zanima, kaj bodo imeli ljudje od te resnice, ko se toliko borijo zanjo. Novinarji so v stanju napisati vsako laž, ki jo kot kost med pse, vrže nekdo mednje.