Šport
8 ogledov

Williams in Šarapova v vojni besed

marija šarapova serena williams EPA
Serena Williams je poskrbela za nov škandal v teniškem svetu, ko je za revijo Rolling Stone (ne)namerno spregovorila o Mariji Šarapovi.

Prva igralka sveta Serena Williams je razburkala teniško javnost, ko je v obširnem intervjuju za Rolling Stone domnevno grdo govorila o Mariji Šarapovi.

Veliki tekmici, ki sta se zadnjič pomerili v finalu Roland Garrosa, kjer je ponovno prepričljivo slavila Američanka, nikoli nista veljali za dobri prijateljici, po zadnjem incidentu pa se bo njun odnos zagotovo še ohladil.

Avtor Stephen Rodrick je v svojem članku opisal Serenin pogovor s sestro Venus, ki ga je Američanka opravila med vožnjo z avtomobilom. ''Nekateri ljudje živijo in dihajo za tenis. Mislim, daj no, nehaj že,'' se je jezila Serena in nadaljevala: ''Vsak intervju začne z 'tako sem srečna', 'tako sem vesela', 'kakšno srečo imam'. Dolgčas. Še vedno je ne bodo vabili na 'kul' zabave. Če hoče biti s fantom, ki ima črno srce, pa naj bo.''

Vsega kriv Dimitrov?

Serena naj bi se s sestro pogovarjala o tenisačici znotraj prve peterice lestvice WTA in edina logična razlaga je, da je govorila o Šarapovi. Ruska lepotica se namreč videva z Bolgarom Grigorjem Dimitrovim, ki naj bi se v preteklosti sestajal tudi s Sereno.

Šarapova se je na besede svoje največje tekmice odzvala na tiskovni konferenci pred začetkom turnirja v Wimbledonu. ''Obe čutiva veliko spoštovanja do tega, kar počneva na igrišču. Mislim, da bi morala govoriti o svojih dosežkih in rezultatih, ne pa o vsem drugem, kar prinaša samo pozornost in polemike. Če želi govoriti o osebnih stvareh, potem naj raje govori o svojem razmerju s fantom, ki ima otroke in se ločuje,'' je Šarapova vrnila udarec.

Pred novinarje se je kasneje usedla tudi Williamsova, ki je hitro želela pomiriti napete strasti med obema tenisačicama. ''Osebno sem se pogovarjala z Marijo in se ji opravičila,'' je zatrdila Američanka, ki verjetno ni vedela, da bo vsebina telefonskega pogovora prav tako pristala na straneh revije Rolling Stone.

Rivalstvo z zgodovino

Rivalstvo Serene Williams in Marije Šarapove sega v leto 2004, ko sta se prvič pomerili na turnirju v Miamiju. Takrat se je zmage veselila Američanka, ki pa je morala nato dvakrat zapored priznati premoč Rusinji. Najbolj boleč poraz je bil finale v Wimbledonu, kjer si je Šarapova priigrala prvi grand slam v svoji karieri. Williamsova se je nato podala na maščevalni pohod, saj je dobila zadnjih 13 zaporednih srečanj in medsebojno razmerje zmag in porazov izboljšala na 14:2.

Komentarjev 2
  • JellyFish 16:17 30.junij 2013.

    Res je kita ja.:D:D

  • nejansizmu 22:13 23.junij 2013.

    Saj Serena ni debela, le majhna je..... če bi v višino merila dobra dva metra in pol, bi bila idealna!PS: pa opici oziroma orangutanu tudi ni podobna. Orangutan njej pa že malo....