Šport
23 ogledov

Williams neuradno hitrejši od Red Bulla

felipe massa EPA
Felipe Massa trdi, da je ekipa Williams izboljšala in ne izenačila rekord za najhitrejši postanek v zgodovini F1.

Mehaniki britanske ekipe Williams so na dirkališču v Bakuju izenačili rekord Red Bulla, ki je leta 2013 za postanek Marka Webbra potreboval pičle 1,92 sekunde. 

Uradni čas Williamsa je identičen času, ki ga je pred tremi leta zabeležila avstrijska ekipa, s čimer se ne strinja nekdanji dirkač Ferrarija Felipe Massa. Brazilec je razkril, da so bili Williamsovi mehaniki tri stotinke hitrejši od Red Bullovih.

felipe massa | Avtor: EPA EPA
Uradna meritev, priznana s strani vodstva F1, znaša 1,92 sekunde, podatki z dirkalnika pa kažejo na to, da je postanek trajal 1,89 sekunde. Pri Williamsu stremijo k temu, da bi rekordni dosežek še izboljšali.

''V moji kolumni sem večkrat pisal o neverjetnem delu, ki ga letos fantje opravljajo v boksih. V Bakuju so s časom, ki po naših izračunih znaša 1,89 sekunde, presegli sami sebe. Uradni čas znaša 1,92 sekunde, kar je še vedno izjemen dosežek, saj smo izenačili rekord,'' je zapisal Massa.

''V lanski sezoni nismo bili ena najhitrejših ekip, kar zadeva menjavo gum, saj smo imeli v boksu težave z odvijanjem matice, ki se je na stezi pregrevala. Pozimi smo veliko vložili v opremo in pripravo osebja, ki opravlja postanke. Rezultat so izjemne predstave, vendar menimo, da je na voljo še nekaj časa. Ekipa še vedno dela na tem, da napredujemo,'' je dodal 35-letni veteran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.