Šport > Nogomet
16 ogledov

Wilmots razkril: Januzaj izbral Belgijo

Shaqiri Januzaj Kosovo Haiti prijateljska tekma Kosovska Mitrovica EPA
Belgijski selektor Marc Wilmots je prek svojega računa na Twitterju sporočil, da se je mladi zvezdnik Manchester Uniteda Adnan Januzaj odločil reprezentančno kariero nadaljevati v Beneluksu.

Adnan Januzaj, ki so ga po prodoru v prvo ekipo Manchester Uniteda snubile številne reprezentance, krilni nogometaš kosovskih korenin pa bi lahko med drugim igral za Albanijo, Kosovo ali Anglijo, je po besedah selektorja Belgije Marca Wilmotsa izbral prav rdeče vrage, za katere je igral že v mlajših selekcijah.

"Prejel sem uradno potrditev, da se je Adnan Januzaj ponudil na voljo belgijski reprezentanci do konca svoje kariere," je Wilmots o usodi 18-letnega Januzaja, sina albanskih priseljencev s Kosova, obvestil svoje sledilce na Twitterju.

Debi pod Moyesom

Januzaj je svojo odločitev potrdil tudi za uradno spletno stran kluba, ki je v zadnjih urah preživljal nezaželen odmerek pozornosti po odstavitvi trenerja Davida Moyesa. Slednji je Januzaju avgusta tudi ponudil prvo priložnost v članski ekipi, potem ko je že upokojeni Sir Alex Ferguson  prepoznal talent kosovskega mladca, ki ga je nekoč označil za "prelepo uravnoteženega" nogometaša.

Na prvi tekmi, ki jo je v Premier League začel s prvo minuto, je Januzaj v Sunderlandu zabil dva lepa zadetka in bil ena od redkih svetlih točk v katastrofalni sezoni za klub z Old Trafforda. Za zdaj ni jasno, ali bo Wilmots nanj računal že za prihajajoče svetovno prvenstvo, kjer belgijske vrage v Braziliji najprej čakajo Alžirija, Rusija in Južna Koreja.

V boju za Januzaja se je omenjalo tudi reprezentance Hrvaške,Srbije in Turčije. Njegov oče in agent se je pred meseci sicer jezno odzval na besede Wilmotsa, ki je dejal, da v zvezi z mladim talentom "ne misli barantati".

Komentarjev 1
  • Poss 07:46 24.april 2014.

    Zanimivo!Katera reprezentanca pa je Beneluks?!