Šport > Nogomet
17 ogledov

Wilmotsovih pet izbrancev, Anglija brez Townsenda

Fellaini Verthongen Kompany Witsel Belgija Slonokoščena obala Bruselj prijateljs EPA
Belgijski selektor Marc Wilmots je razkril imena petih nogometašev, ki jih bo zagotovo vzel s seboj na mundial v Brazilijo. Angleži v sredo ostali še brez Androsa Townsenda.

Med peterico igralcev, ki jih je selektor Marc Wilmots izpostavil kot gotove potnike na junijsko svetovno prvenstvo v Braziliji, sta pričakovano tudi kapetan Manchester Cityja Vincent Kompany in Chelseajev zvezdnik Eden Hazard, uradno prepoznan kot najboljši mladi nogometaš Premier League v letošnji sezoni.

Wilmots bo 13. maja objavil prvi seznam 26 oziroma 27 igralcev, ki ga bo do 2. junija oklestil na končnih 23 imen. Na prvem seznamu naj bi bil tudi mladi Adnan Januzaj, krilni nogometaš Manchester Uniteda, ki bo, kot je prek Twitterja pred dnevi razkril ravno Wilmots, reprezentančno kariero po igranju za mlado reprezentanco nadaljeval pri belgijskih "rdečih vragih".

"Nedotakljivi" tudi Courtois, Witsel in De Bruyne

Wilmots je v intervjuju za dnevnik Het Laatste Nieuws zdaj razkril, da ima pet nogometašev že zagotovljeno vozovnico za odhod na mundial, če bodo seveda imeli srečo s poškodbami. Poleg Kompanyja in Hazarda bo selektor računal na Thibauta Courtoisa (Atlético Madrid) in vezista Axla Witsla (Zenit) ter Kevina De Bruyna (Wolfsburg), je zatrdil.

Nekdanji napadalni vezist reprezentance in član Standard Liègeja, Schalkeja in Bordeauxa je tudi stopil v bran vezistu Marouaneju Fellainiju, ki je po bogatem prestopu k Manchester Unitedu iz vrst Evertona povsem izgubil kompas in se znašel na udaru navijačev.

Fellainijeva priložnost

"Nimam nobenih dvomov o Marouaneju. Ne razumem, zakaj ga je Manchester United kupil, da bi igral v sistemu z dvema 'šesticama'. Marouane je igralec za igranje od enega do drugega kazenskega prostora. Svetovno prvenstvo bo zanj dobra priložnost za maščevanje," je za dnevnik še dejal Wilmots. Belgija bo ob vrnitvi na mundial po 12 letih odsotnosti igrala z Alžirijo, Rusijo in Južno Korejo.

Slabe novice medtem še naprej dežujejo v taboru angleške reprezentance, potem ko je postalo jasno, da si do svetovnega prvenstva ne bo opomogel še en krilni nogometaš, član Tottenhama Andros Townsend.

Odpadla oba hitronoga Londončana

"Šolarček" Spursov je oktobra fantastično debitiral v dresu reprezentance na tekmi s Črno goro, iz severnolondonskega kluba pa so v sredo sporočili, da bo zaradi poškodbe gležnja, ki jo je utrpel na sobotni ligaški tekmi s Stoke Cityjem, odsoten deset tednov, čaka ga tudi operacija.

Townsend je odigral pet tekem za člansko izbrano vrsto in je že drugi krilni nogometaš, brez katerega bo moral selektor Roy Hodgson prisilno sestaviti seznam igralcev za pot v Brazilijo. Že pred meseci se je namreč poškodoval tudi zvezdnik Arsenala Theo Walcott, ki mu je poškodba kolena ravno na tekmi z velikimi rivali s severa mesta razblinila sanje o premiernem nastopu na mundialu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.